www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Tomáš Pospíšilík pojede juniorský šampionát ME v rally

13. ledna 2014 • 18:30

Po Janu Černém je Tomáš Pospíšilík druhým jezdcem, který zaslal přihlášku do juniorského evropského šampionátu v automobilových soutěžích.

Tomáš Pospíšilík

I přes svých pouhých dvacet let patří Pospíšilík k nejužší špičce českého i evropského autokrosu, což potvrdil zisky titulu mistrů republiky v letech 2011 (Buggy1600) a 2012 (SuperBuggy).

Pro nadcházející sezónu přichystal velké překvapení. O přechodu do automobilových soutěží již nějaký čas uvažoval, nakonec se tak uskuteční v roce 2014. A jde do toho rovnou zostra - představí se v rámci nově vypsaného seriálu pro juniory do pětadvaceti let při mistrovství Evropy.

Tomáš Pospíšilík

Premiérovou soutěží pro mladíka z Hrobic bude již koncem ledna lotyšská Rally Liepaja. Na ní se představí společně s Lukášem Vyoralem, který v loňské sezóně navigoval Antonína Tlusťáka, takže má se soutěžemi v ME bohaté zkušenosti. Soutěžním nářadím bude Škoda Fabia R2 ze stáje BV AUTO ZLÍN.

„Rally je královská disciplína v motorsportu a ve zlínském regionu, ze kterého pocházím, je velice populární. Proto jsme se rozhodli přesunout do automobilových soutěží. V roce 2014 budeme bojovat o nejvyšší příčky v mistrovství Evropy v autokrosu a pojedeme také JERC. V rallysportu nemáme moc zkušeností, náš hlavní cíl je naučit se co nejvíce a získat zkušenosti pro budoucnost.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist