www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Juniorský šampionát pojede i Aleks Zawada

15. ledna 2014 • 13:00

Jednadvacetiletý pilot má na svůj věk již řadu zkušeností s automobilovými soutěžemi nejen v Polsku, ale i v zahraničí. V letech 2009 a 2010 startoval s Hondou Civic Type R, poté přestoupil do Renaultu Clio R3, se kterým se zařadil k širší špičce polských dvoukolek. Vloni až do konce sezóny bojoval o prvenství, odstoupení na Rajdu Polski a Rajdu Dolnoslaskem ho odsoudilo ke čtvrté příčce.

Aleks Zawada

Pro letošní sezónu se jezdec, jehož mentorem je Xavier Panseri, rozhodl pro kompletní vstup na mezinárodní scénu, když se zúčastní juniorského seriálu v mistrovství Evropy. Navigátorkou mu bude Francouzka Cathy Derousseaux, soutěžním náčiním Peugeot 208 R2 stáje MSZ Racing.

„Pro sezónu 2014 jsem se rozhodl závodit v JERC, což by měla být ideální cesta pro zahájení mezinárodní kariéry. Seriál je určený jezdcům, kteří chtějí posunout svou kariéru za hranice domovské země, což přesně vystihuje můj stav. Dá mi to šanci poznat nové tratě, nové soutěže a bojovat s ostatními jezdci na podobné úrovni. Je zde také dobrá propagace od Eurosportu, což nám pomůže posílit mediální propagaci. Plánujeme účast ve všech sedmi závodech JERC. Mým cílem je dokončit každou soutěž, které se zúčastním. Ale zároveň se budu pokoušet o dosažení co nejlepšího výsledku,“ řekl Aleks Zawada.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist