www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Dalším jezdcem v JERC je Mattias Olsson

15. ledna 2014 • 23:30

Dalším jezdcem, který rozšiřuje stále narůstající skupinu jezdců juniorského evropského šampionátu, je švédský mladík Mattias Olsson. Ten se v letošní sezóně představí společně se Sophií Karlsson ve voze Ford Fiesta R2.

Mattias Olsson (© Emotorsport.se)

Dvaadvacetiletý rodák z města Kil nedaleko Karlstadu začal svou kariéru za volantem těžkých švédských vozů Volvo a hned od počátku byl úspěšný, v roce 2012 s ním dokonce vyhrál Nordic West Euro Cup. Rozhodl se však neusnout na vavřínech a postoupit výše.

Pro sezónu 2013 přestoupil do švédského šampionátu a vyměnil těžké Volvo za menší Ford Fiesta R2. Přechod ze zadního náhonu na přední mu nedělal problémy a hned od začátku se zařadil k největším favoritům. Poškozený motor na třetím závodě a hlavně velká havárie na tom posledním znamenala 'až' druhou příčku, i tak však pilot potvrdil svou rychlost, za kterou byl vybrán do Švédského národního týmu.

Vstup do JERC je tak logickým krokem. „Myslím si, že JERC je velice dobrý šampionát pro mladé jezdce, kteří mají ambice dostat se do nejvyšších rallyových pater. Pro mě bude tento rok hlavně o získávání zkušeností, ale chtěl bych zajet také nějaké dobré výsledky. Chtěli bychom jet alespoň šest závodů JERC, ale vše bude záležet na finální podobě rozpočtu,“ řekl Mattias Olsson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist