www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Risto Immonen rozšíří řady jezdců JERC

16. ledna 2014 • 09:00

Vítěz loňské klasifikace dvoukolek na evropské Rally Liepaja-Ventspils, finský mladík Risto Immonen, se stává dalším jezdcem, který rozšiřuje řady jezdců JERC. Společně se svým stálým spolujezdcem Mikko Lukkou se představí za volantem osvědčeného Citroënu C2 R2 Max.

Risto Immonen - Mikko Lukka (Citroën C2 R2 Max) - Rally Liepaja-Ventspils 2013

Třiadvacetiletý rodák z Joensuu začal svou kariéru na motokárách již v pěti letech a přes malé rallysprinty se propracoval až do klasických automobilových soutěží. První regulerní rally absolvoval ještě s čerstvým řidičákem pouhé dva měsíce po osmnáctých narozeninách.

Po třech sezónách na finských a estonských tratích za volantem Hondy Civic Type R přesedlal do Citroënu C2 R2 Max, se kterým jezdí dodnes. V loňské sezóně se s ním poprvé vydal na zahraniční scénu a hned vyhrál dvoukolky v Lotyšsku. Českým fanouškům se představil při premiéře na afaltu i při Rallye Šumava Klatovy.

„Tento rok budu startovat v juniorském šampionátu v ME. Myslím si, že je to špičková série, která pomůže zlepšit jezdecké schopnosti. A taky cena pro vítěze je velice lákavá. Momentálně plánujeme jet pět závodů v JERC - Lotyšsko, Azory, Ypres, Barum a Korsiku. A pokud se nám podaří nasbírat budget, rád bych jel i svou domácí SM-Itäralli. Mým cílem je vyhrát celý seriál a doufám, že k tomu nakročím vítězstvím už na Rally Liepaja, což je moje nejoblíbenější soutěž z celého kalendáře. Už jsem tam jel vloni a myslím si, že by mi na některých zkouškách mohly nabyté zkušeností pomoci. Ale bude tam hodně dobrých jezdců, tak uvidíme, co se stane,“ řekl Risto Immonen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist