www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Renato Pita bude pokračovat v mistrovství Evropy

23. ledna 2014 • 11:00

Loňská sezóna byla pro portugalského jezdce Renata Pitu nováčkovskou na mezinárodní scéně. A starty v mistrovství Evropy se mu zalíbily tak, že se rozhodl si to letos zopakovat.

Renato Pita - Marco Macedo (Peugeot 208 R2) - Croatia Rally 2013

Během první sezóny v mistrovství Evropy se Pitovi nepodařilo dosáhnout zázračných výsledků. „Loňský rok byl pro mě hodně důležitý. Dostal jsem se do špičkového seriálu, který je na vysoké úrovni. A tomu je potřeba se přizpůsobit,“ řekl Renato Pita.

Ten bude i v nadcházející sezóně startovat s Peugeotem 208 R2, ostatní věci však budou nové. Na sedadlo spolujezdce usedne zkušený Hugo Magalhaes, nový bude také servisní tým. „Mistrovství Evropy je profesionální šampionát a pokud v něm chcete uspět, musíte k němu taky tak přistupovat. Vloni jsme spoustu věcí podcenili, chyběli zkušenosti. Proto jsem se rozhodl mnohem více investovat do lidí kolem,“ dodal Pita.

Dvojice Pita-Magalhaes by se měla představit na šestici soutěží mistrovství Evropy. Svou pouť začne již příští týden v Lotyšsku a následovat budou Sibiu, Ypres, Estonia, Barum a Valais.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist