www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

Quentin Gilbert má angažmá u M-Sportu

6. února 2014 • 21:00

Francouzský talent Quentin Gilbert má nové angažmá. K již rozjeté sezoně WRC3, kterou odstartoval na lednovém Monte, nyní tento junior získal program u britského M-Sportu. Ten mu nabídl z vlastních zdrojů financovaný Ford Fiesta R5 pro minimálně čtyři soutěže zařazené do dalšího světového pod-šampionátu WRC2.

Quentin Gilbert - Renaud Jamoul, Citroën Ds3 R3T - Rallye Monte Carlo 2014

Pikantní na tom je skutečnost, že Gilbert byl doposud v úzkém spojení s automobilkou Citroën. Francouz pilotoval dvoukolku DS3 R3T v uplynulých třech sezonách, účastnil se francouzské Citroën Racing Trophy, vloni WRC3 a značkového programu Citroën Top Driver a velice nedávno dokonce testoval chystaný Citroën DS3 R5. Nyní však přišla nabídka z Britských Ostrovů, díky které, kombinujíc seriály WRC2 i WRC3, bude moc Gilbert objet téměř všechny letošní světové podniky.

Quentin Gilbert, kterého bude navigovat Renaud Jamoul, zahájí svůj program s Fiestou R5 už v březnu v Mexiku. Dále by měl absolvovat soutěže v Argentině, na Sardinii a ve Walesu, a pokud se podaří sehnat další finanční prostředky, připadají v úvahu také soutěže v Austrálii a Španělsku. „Můj první kontakt s M-Sportem se datuje do roku 2012, kdy jsem byl na testu Fiesty WRC s Jari-Mattim Latvalou. Tehdy mi Malcolm Wilson slíbil, že bude sledovat, jak se nám daří. Ale nepředpokládal jsem, že o dva roky později pojedu za jeho tým!“ říká nadšeně Gilbert.

Pro lidi z M-Sportu byly zlomové Gilbertovy časy při loňské Wales Rally. Tehdy se rozhodli, že Francouzi pomohou zajistit program s konkurenceschopným vozem. „I to minimum zkušeností, které jsem měl s vozy S2000 či WRC, mě jasně motivovalo k přechodu na vůz s pohonem všech kol. Ale skok ve finanční náročnosti to byl obrovský. Nicméně díky pomoci mých stálých partnerů a úsilí týmu se to povedlo a já jsem za to opravdu neskutečně šťastný,“ pokračuje Gilbert, který hned po skončení Rally Sweden poprvé podívá do centrály M-Sportu v Dovenby Hall, aby poznal tým a vyzkoušel své nové závodní náčiní.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist