www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

JWRC potvrdilo program na 2014

19. února 2014 • 08:00

Již počátkem tohoto roku bylo potvrzeno, že letos se bude v rámci juniorského světového šampionátu používat nově Citroën DS3 R3T. V těchto dnech vyšly další podrobnosti ohledně seriálu JWRC.

Sébastien Chardonnet - Thibault De La Haye (Citroën DS3 WRC) - Rallye de France 2013

Seriál, který vznikl v roce 2001, se po počátečním velkém boomu potýkal s nezájmem posádek i fanoušků. Po neúspěšných dvou letech s jednotnými Fordy Fiesta R2 a po řadě zákulisních bojů se přechází na novou techniku.

Tou budou vozy Citroën DS3 R3T, které již nebude dodávat jednotný dodavatel. Každý jezdec bude moci využít svůj vlastní vůz, který však musí být servisován týmem, který vybere Citroën Racing. „Abychom zachovali férové podmínky mezi jednotlivými závodníky, vybrali jsme týmy, které svou kvalitou odpovídají podmínkám Citroën Racing. Tyto týmy pak budou moci servisovat soutěžní vozy,“ řekl Marek Nawarecki, šéf zákaznického oddělení v Citroën Racing.

Junioři se představí na šesti soutěžích mistrovství světa - v Portugalsku, Polsku, Finsku, Německu, Francii a Walesu. Posádky se musí zúčastnit všech soutěží, jinak budou potrestány. Všichni účastníci JWRC jsou automaticky přihlášeni i do WRC3. Vítěz seriálu dostane k dispozici start na šesti soutěžích WRC2 2015 s vozem Citroën DS3 R5.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist