www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2014

Valašská rally: uzávěrka přihlášek je tady!

26. března 2014 • 12:10

Třiatřicátý ročník Valašské rally se nezadržitelně přiblížil. Úvodní podnik sedmidílného českého šampionátu v rallysprintech odstartuje v sobotu 5. dubna, nicméně již ve středu 26. března úderem 20. hodiny proběhne uzávěrka přihlášek pro soutěžící. Čtyřiadvacet hodin před termínem pro zaslání přihlášky hlásí sekretariát valašky celkem 89 soutěžících ze čtyř evropských států. Dá se předpokládat, že počet přihlášek přesáhne číslici sto, neboť řada soutěžících se tradičně hlásí na poslední chvíli.

Valašská rally se vrací po jednoroční odmlce do českého šampionátu soudobých vozidel. Tentokrát bude součástí seriálu Timeseal Mistrovství České republiky ve sprintrally 2014, dále Mistrovství České republiky v rally historických automobilů 2014 a pořadatel z AutoMotoklubu Rallye-Sport Vsetín vypsal rovněž Pohár pořadatele.

Martin Vlček - Richard Lasevič, Škoda Fabia WRC - Valašská Rally 2013

„Podle dosud došlých přihlášek očekáváme velmi kvalitní startovní pole a rozmanitý vozový park, přičemž přihlášky nám stále přicházejí. Tipuji, že se zastaví na čísle 107, i když někteří činovníci očekávají více než 120 přihlášených posádek,“ pověděl Miroslav Hošák, ředitel Valašské rally. Mezi nejzvučnějšími jmény v přihláškách figurují například úřadující český rallysprintový šampion Roman Odložilík (Ford Fiesta R5), dále mnohonásobný německý mistr Matthias Kahle (Škoda Fabia WRC), Jan Dohnal (Peugeot 207 S2000), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Robert Adolf, Tomáš Kurka, Petr Trnovec (všichni Škoda Fabia S2000), Karel Trněný (Škoda Fabia WRC) nebo Silvestr Mikuláštík.

Na startu nebude chybět ani obhájce loňského prvenství Martin Vlček (Škoda Fabia S2000). Ze Slovenska přijede Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta R5), z Polska například Lukasz Habaj (Mitsubishi Lancer EVO IX R4). Z jezdců ve třídě 3 se přihlásili mimo jiné Lumír Firla (Subaru Impreza), Robert Kořistka a Tomáš Růžička (oba Mitsubishi Lancer EVO IX).

Dalším zajímavým jménem na seznamu přihlášených je talentovaný jezdec Tomáš Pospíšilík (Škoda Fabia R2), který v uplynulých letech sbíral vavříny a mistrovské tituly v autokrosu na tratích českého šampionátu a mistrovství Evropy. Na české tratě se vrací opět Jiří Tošovský (Škoda Fabia S2000). Premiéru ve voze Mitsubishi Lancer EVO IX si odbude známá zpěvačka a herečka Olga Lounová. Dalším divácky atraktivním jménem je herec David Suchařípa (Renault Clio Sport). Mezi historiky se přihlásili například Jiří Kalista (Subaru Legacy RS), Jiří Hladík (Suzuki Swift GTi) nebo Petr Hustý (Alfa Romeo).

První vozidlo se objeví na startu Valašské rally v sobotu 5. dubna v 9:00 hodin. Na posádky čeká 67 ostrých kilometrů na šesti rychlostních zkouškách na úsecích s názvy Hukvaldy, Puntík a Přehrada. První posádka přijede do cíle na valašskomeziříčském náměstí v 17:20 hodin.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist