www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2014

Zajímavá sprintová sestava JTRT

4. dubna 2014 • 08:00

O nadcházejícím víkendu se už opravdu naplno rozběhne domácí sezóna v automobilových soutěžích. Po pár menších rozcvičkách se centrem veškerého rallyového dění tentokrát stane Valašské Meziříčí. Zde se totiž uskuteční další ročník populární Valašské Rally, která otevírá tuzemský šampionát ve Sprintrally. A poslední léta se právě na jednodenní soutěže specializuje vsetínský JT Rally Team, který disponuje nejen špičkovými vozy, ale také zajímavými posádkami. Rok 2014 nebude výjimkou a to především zásluhou hlavních partnerů týmu - společností Rocksteel s.r.o., Říha Group spol. s r.o., OMB Composites EU a.s., Svarmetal s.r.o., Workline s.r.o., Everel s.r.o. zastupující značku Quick-Step, a Švára-stavby a.s.

Jaromír Tomaštík

Pilotem číslo jedna bude opět majitel JTRT Jaromír Tomaštík, který bude znovu krotit osvědčené Subaru Impreza S12 WRC 06, jehož tovární původ z něj dělá opravdu sběratelský kousek. Sedadlo spolujezdce v tomto třísetkoňovém krasavci s kroutícím momentem kolem 700 Nm okusí přední slovenský spolujezdec Robo Baran. Společně se pak pokusí atakovat čelo domácího šampionátu a urvat pro sebe nějaký ten věnec.

„Letos se opět představíme pod hlavičkou JT Říha Group Rally Teamu a budeme se snažit o co nejlepší výsledek, protože jestliže jsem říkal, že loňská sezóna bude poslední, tak ta letošní už opravdu bude. Minulý rok to úplně nevyšlo podle mých představ, ale věřím, že s Robertem nám to půjde a vše bude klapat. Náročný bude letos i další chod týmu, ale máme už mnoho zkušeností a silné partnery, takže doufám, že to bude rok plný radostí. Už se nemohu dočkat, až sjedu v sobotu z rampy domácí Valašky,“ říká optimisticky naladěný Jaromír Tomaštík.

Zkrotit 4x4 – tak by se dal charakterizovat plán pro letošní sezónu pro další stálici JTRT, zpěvačku Olgu Lounovou. Po získávání zkušeností s rally ze sedadla spolujezdce se Olga posadila za volant dvoukolky Renault Clio Sport, když dva roky vodila po českých tratích tento vůz francouzské provenience. Nyní na ni ale čeká čistokrevný a pořádně nařachaný Japonec – Mitsubishi Lancer EVO IX. Silná čtyřkolka bude jistě také silným oříškem, ale Olga Lounová je už od přírody bojovnice a 'výzva' pro ni není rozhodně cizím slovem, kterému by nerozuměla. Za vše hovoří i její slova bezprostředně po testu eNkového Myšáka.

Olga Lounová

„Po prvních testech jsem se do toho auta zamilovala, je to ukrutně rychlej železnej oř. Těším se na první závody. Začneme hodně zlehka, přece jen se teprve poznáváme, a uvidíme, jak nám to půjde. Pojedu opět s Richardem Nesvadbou, v autě nám to klape, takže určitě není důvod ke změně,“ chválí spolujezdce Olga Lounová, která se představí letos opět v barvách JT Rocksteel Rally Teamu.

Naopak nováčkem u vsetínských se stane herec David Suchařípa, který se tak stane další známou tváří, která spolupracuje s JT Rally Teamem. David se posadí do osvědčeného Renaultu Clio Sport, který v uvozovkách zdědí po Olze Lounové. Renault však prošel přes zimu ozdravnou kúrou a David s ním má plán.

„Tak především mám z auta velký respekt. Mým cílem je dojet všechny závody, které máme letos zatím na programu, čili Valašku, Kopnou, Barumku, Jeseníky a Vsetín.  Nové auto pro mě představuje špičkovou techniku a věřím, že všechno se svým spolujezdcem Ludvíkem Karlíkem zvládneme. Nový tým se ke mně chová výborně, cítím tam rodinnou atmosféru. Se spolujezdcem si vždycky říkáme, že se jedem pobavit, a ne jinak tomu bude i v roce 2014. Začínáme Valašskou Rally, kterou bereme jako velké testování a seznámení se s Renaultem, tak nám držte palce,“ vzkazuje fanouškům sympaťák David Suchařípa, který také bude po celou sezónu startovat pod křídly JT Rocksteel Rally Teamu.

Oproti Davidu Suchařípovi je v rally naopak ostříleným mazákem Zdeněk Pokorný. Poky už dlouhá léta brázdí tratě se silnými čtyřkolkami a pro letošek zřejmě nastálo zakotví, když volba padla na Mitsubishi Lancer EVO IX. A vypadá to, že nejen Myšák, ale i spolujezdec, respektive spolujezdkyně, se našla nadobro.

„Po různých zkouškách a vymýšlení jsem se rozhodl, že už asi opravdu zůstanu letos u Mitsubishi. To auto bezvadně funguje a řekl bych, že vyhovuje i mému jezdeckému stylu. Moje cíle se nemění, chci prostě stále bavit lidi u trati a nás v kokpitu. Jsem rád, že jsme si s Pavlou Fričovou padli do oka po sportovní i lidské stránce a i ona, věřím, u mě na delší dobu zakotví. Jak se nám výsledkově bude dařit, uvidíme až na Valašce,“ těší se 'Poky', třetí mušketýr v sestavě JT Rocksteel Rally Teamu.

JTRT má tedy letos hodně napilno. Připravovat bude závodní auta od eNkového Renaultu přes produkční vozy až po špičkovou techniku WRC a vrabci na střeše cvrlikají cosi i o novém vozu perspektivní kategorie R5. Je toho hodně, ale výzvy jsou od toho, aby se přijímaly… Držte nám palce i v roce 2014 a těšíme se na naše fanoušky už o nadcházejícím víkendu na domácí Valašce!

Adam Blahouš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist