www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Černého a Pospíšilíka čeká reparát v Yprách

13. června 2014 • 10:45

Na nadcházející soutěži mistrovství Evropy, kterou bude jako tradičně velmi kvalitně obsazená Geko Ypres Rally, se o boje o body do klasifikace své kategorie zapojí také zástupci českých juniorů, Jan Černý a Tomáš Pospíšilík. Na nevypočitatelných belgických asfaltech se oba představí poté, co na předchozích podnicích předčasně odstoupili.

Jan Černý - Pavel Kohout, Peugeot 208 R2 - Rally Acores 2014

Jan Černý bude chtít v Belgii především odčinit svůj předchozí výpadek po 'kotoulu' při soutěži na Azorských ostrovech a možná i získat zpět lehce pošramocenou sebedůvěru. „Tento pátek testujeme s Romanem Krestou a věřím, že najdeme správná nastavení a možná i zlepším svuj styl jízdy, abych byl rychlejší. Po havárii na Azorech jsme s výjimkou jedněch dveří museli vyměnit celou karoserii a nejen ji a stálo nás to spoustu peněz,“ říká vedoucí jezdec průběžné klasifikace juniorského šampionátu.

„Tuto soutěž můžu jet jenom díky velké podpoře ze strany české Federace automobilového sportu. Po Azorech jsem se na ni obrátil s prosbou o podporu, abychom mohli pokračovat v juniorském mistrovství Evropy a v Belgii. Tu jsme dostali a díky tomu budu moci startovat. Před třemi lety jsme tuto soutěž absolvovali s Cliem R3. Je to úplně odlišná asfaltová rally, ale hezká a já doufám, že mi tato zkušenost pomůže k dobrému výsledku, který opravdu potřebuji,“ dodává český pilot na adresu nadcházející soutěže mistrovství starého kontinentu.

Pro Tomáše Pospíšilíka nedopadla jeho první soutěž letošního mistrovství Evropy v Lotyšsku s Fabií R2 podle představ, když se po havárii bohužel do cíle nedostal. V begických Yprách ho tak čeká náročný reparát, tentokrát s jinou technikou.

Tomáš Pospíšilík - Lukáš Vyoral, Škoda Fabia R2 - Rally Liepaja 2014

„Do mistrovství Evropy juniorů se vracíme po čtyřměsíční pauze od Rally Liepaja. Mezitím jsme ale nezaháleli, protože jsme startovali na dvou podnicích mistrovství Evropy v autokrosu v Německu a Litvě. Společně s mým navigátorem, Lukášem Vyoralem, jsme pak sbírali nové zkušenosti na českých rallysprintech a rakouské Lavanttal Rallye,“ popisuje průběh přestávky ve svém evropském tažení Tomáš Pospíšilík.

„Po Rally Liepaja jsme se rozhodli vyměnit naše stávající auto za Citroen, s nímž už jsme jeli na posledních soutěžích a se kterým pojedeme i v Yprách,“ dodává na adresu největší změny oproti premiérovému startu mladý jezdec.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist