www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Velké změny v mistrovství Evropy 2015

17. června 2014 • 17:10

Promotér mistrovství Evropy, Eurosport Events, již nyní představili plánované výrazné změny v mistrovství Evropy pro nadcházející sezónu. Rok 2015 se ponese ve sblížení s mistrovstvím světa.

Barum Czech Rally Zlín 2013

Prvním zásadnějším krokem je snížení počtu podniků, kdy by současný stav s jedenácti až dvanácti podniky měl nahradit kalendář obsahující maximálně deset závodů.

Další změnou je sblížení názvosloví s mistrovstvím světa. Absolutní klasifikace bude určena pro jezdce, spolujezdce a týmy využívajícími vozy R5, RRC a S2000. Kategorie ERC2 bude určena tradičním produkčním vozům skupiny N a vozům R4, kterým byla prodloužena homologace o další tři roky, ERC3 pak budou vozy s jednou poháněnou nápravou. Zůstane také zachována letošní novinka - ERC Junior, která však od příští sezóny ponese název Junior ERC.

Celková délka všech soutěží bude snížena na maximum 220 kilometrů rychlostních zkoušek, snížen bude také limit pro maximální počet povolených pneumatik. Výraznou novinkou je pak návrat povinné registrace všech účastníků.

Co se týče bodování, v absolutní klasifikaci a ERC2 se bude počítat osm nejlepších výsledků, čtyři z každé poloviny. v ERC3 se bude počítat šest nejlepších výsledků, tři z každé poloviny. U ERC Junior se sníží počet závodů ze sedmi na šest, přičemž čtyři nejlepší výsledky se budou započítávat.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist