www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2014

Na řadě je Rally Bohemia

27. června 2014 • 09:35

Seriál Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally (MMČR) se přehoupl do své druhé poloviny a na motoristické nadšence a soutěžní posádky teď čeká tradiční Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Automobilová soutěž s více než čtyřicetiletou historií letos kromě MMČR hostí také účastníky Mistrovství České republiky v rally historických automobilů (MČR HA) a Rally Bohemia Legend.

Rally Bohemia 2014

Divákům se tak nabízí jedinečná možnost vidět na tratích legendárních rychlostních zkoušek nejmodernější soutěžní automobily, ale také historické skvosty, včetně unikátní Škody 200 RS. Ta, v rámci oslav 40 let od startu prvního vozu ŠKODA s označením RS, opustí prostory nově zrekonstruovaného ŠKODA Muzea a předvede svou jízdu divákům společně s dalšími historickými unikáty na trati divácké rychlostní zkoušky Bondy v Mladé Boleslavi.

Jen pár hodin před uzávěrkou přihlášek je zřejmé, že na rychlostních zkouškách bude kromě očekávané špičky MMČR bojovat i silná skupina soutěžních vozů s okřídleným šípem ve znaku. Tovární tým ŠKODA Motorsport nasazuje hned dva soutěžní vozy. První posádku budou tvořit velmi zkušení a titulem mistra Evropy v rally ověnčení momentální lídři asijsko-pacifického šampionátu APRC Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem s vozem ŠKODA Fabia Super 2000. Druhou posádkou bude německá dvojice ve složení Sepp Wiegand – Frank Christian z týmu ŠKODA AUTO Deutschland. Silné duo továrních vozů doplní úřadující mistři Itálie Umberto Scandola a Guido D’Amore s dalším vozem ŠKODA Fabia Super 2000 startující s podporou ŠKODA Italia.

Jan Kopecký - Pavel Dresler, Škoda Fabia S2000 - Rally Bohemia 2013

První etapa Rally Bohemia se svými rychlostními zkouškami v okolí Mladé Boleslavi startuje v pátek 11. července 2014. Zahájena bude polookruhovou městskou rychlostní zkouškou Staroměstská. Ve druhé etapě zavítají soutěžní posádky na Železnobrodsko a do podhůří Jizerských hor, aby se na závěr rally v sobotu odpoledne opět vrátily do Mladé Boleslavi na RZ Bondy. Touto diváckou erzetou bude Rally Bohemia uzavřena. Vstup na všechny rychlostní zkoušky Rally Bohemia i do servisní zóny u 11. brány ŠKODA AUTO je pro diváky zdarma!

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO, která připraví sportovní a soutěžní automobily ze ŠKODA Muzea pro exhibiční jízdu na závěrečné super RZ Bondy a také ve ŠKODA Muzeu poskytne Rally Bohemia reprezentativní zázemí. Více se o Rally Bohemia dozvíte na stránkách www.rallybohemia.cz a na Facebooku www.facebook.com/rallybohemia.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist