www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2014

Sezona 2014 týmu CERS performance ve filmu

foto

23. prosince 2014 • 19:00

Zlínský tým CERS performance se od roku 2011 soustavně účastní českých mistrovtsví v rally a díky řadě dílčích úspěchů na konci sezony pravidelně sbírá mistrovské trofeje. Ani ročník 2014 nebyl výjimkou, neboť díky posádce Ondřej Bisaha - Petr Píža, která se automobilových soutěží účastnila s vozem Citroën C2R2 Max, v týmové vitríně přibyly trofeje za celkové vítězství v seriálu MMČR ve třídě 6 a za titul vicemistrů v rallysprintech ve stejné kategorii.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněny kalendáře českých soutěží v roce 2015

foto

16. prosince 2014 • 14:45

Kromě potvrzení nového rozdělení českých šampionátů v automobilových soutěžích pro nadcházející sezónu 2015 byly dnes zveřejněny také předběžné kalendáře Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích i Rallysprint série.

žádný příspěvek celý článek »

Schválené předpisy pro automobilové disciplíny

foto

16. prosince 2014 • 14:30

V uplynulém týdnu proběhlo poslední zasedání Výkonného výboru Federace automobilového sportu v letošním roce. Nejdůležitějším bodem jednání bylo jako každoročně schválení kalendářů sportovních podniků a znění předpisů pro následující sezonu.

žádný příspěvek celý článek »

Ukázka vyproštění v rámci vyhlášení Zóny střední Evropy

foto

15. prosince 2014 • 16:15

V sobotu 13. prosince proběhla v centru Prahy pro účastníky vyhlášení mistrů Zóny střední Evropy ukázka vyprošťování z rally vozu, která byla pořádána Autoklubem České republiky. Akce se mimo jiných zúčastnili prezident FIA Jean Todt, ředitel dopravní policie ČR Tomáš Lerch, předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, prezident AČR Roman Ječmínek, viceprezident AČR Jan Šťovíček nebo zástupci jedenácti zemí zóny střední Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Zážitkový program Benzina se setkal s úspěchem

foto

15. prosince 2014 • 14:30

Uplynulý čtyřiačtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín přinesl jednu významnou novinku. Do programu mezinárodní soutěže zařazené do seriálů FIA ERC a MMČR se totiž podařilo začlenit zážitkové aktivity, které divákům umožnily poznat automobilové rally ze zcela nového pohledu – např. ze sedadla spolujezdce v závodním voze či z helikoptéry letící nad probíhající rychlostní zkouškou.

žádný příspěvek celý článek »

RALLY4NOW – Mediasport.cz – nyní i pro iOS

foto

27. listopadu 2014 • 17:55

RALLY4NOW a Mediasport.cz vám přinášejí novou verzi aplikace Rally4NOW teď i pro zařízení s operačním systémem iOS. Můžete si ji hned vyzkoušet na následujícím podniku - TipCars Pražském Rallysprintu.

žádný příspěvek celý článek »

Vánoční kolekce Barum Czech Rally Zlín 2015

foto

27. listopadu 2014 • 11:00

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín opět připravili sérii vánočních předmětů, kterými můžete potěšit nejednoho fandu motoristického sportu. K dispozici je například nástěnný kalendář nebo speciální slevový poukaz na visačky Barum Czech Rally Zlín 2015 či na zážitkový program, který se znovu odehraje při nadcházejícím ročníku zlínské rally.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězové Poháru Pirelli si převzali ceny

foto

25. listopadu 2014 • 22:30

V motoristickém sportu je jen málo výrobců, kteří by měli tak bohatou a úspěšnou historii v tolika nejrůznějších disciplínách, jako je značka Pirelli. Pneumatiky Pirelli už desítky let odvádějí skvělou práci při závodech na okruzích včetně Formule 1, ale i v automobilových soutěžích rally ve světě i v regionálních šampionátech.

žádný příspěvek celý článek »

Obhajoba titulu, nové zkušenosti i zklamání

foto

25. listopadu 2014 • 19:00

Hustopečský jezdec Martin Rada hodnotí letošní sezonu velmi pozitivně. Se spolujezdcem Jaroslavem Jugasem obhájili mistrovský titul ve třídě 8 (MMČR), se svou Alfou Romeo 147 vybojovali desátou příčku v celkové klasifikaci vozů s jednou poháněnou nápravou. Tento pohled malinko kazí nedokončené zahraniční starty, kdy jim štěstí nepřálo.

žádný příspěvek celý článek »

JTRT znovuobnovil tovární Subaru World Rally Team z roku 2006! Aneb vítej JusTýnko…

foto

21. listopadu 2014 • 15:15

Je to neuvěřitelné, ale konečně je to tu! Máme skvělou zprávu pro všechny fanoušky! Do JT Rally Teamu přichází po dvou a půl letech další ex-tovární speciál Subaru Impreza S12 WRC z roku 2006 a týmová JiTka se tak dočkala své o něco mladší sestřičky – JusTýnky…

žádný příspěvek celý článek »

Pomoc pro Maxíka Vágnera

foto

18. listopadu 2014 • 08:00

Dne 14. listopadu 2014 jsme se rozloučili s Milošem Vágnerem, který tragicky zahynul při letošní Rally Krkonoše. Miloše jsme znali nejen jako výborného mechanika, technika a odborníka přes závodní tlumiče, především to byl ale otec rodiny, který po sobě zanechal malého syna Maxe.

žádný příspěvek celý článek »

Nehodu na Rally Krkonoše prověří expertní skupina Autoklubu ČR

foto

14. listopadu 2014 • 12:05

Na základě prvních výsledků analýzy tragické nehody posádky Miloš Vágner – Petr Gross, ustanovil Autoklub České republiky expertní skupinu, která celou záležitostí důkladně prošetří.

žádný příspěvek celý článek »

Poslední rozloučení s Milošem Vágnerem

foto

13. listopadu 2014 • 18:20

Poslední rozloučení s Milošem Vágnerem proběhne v pátek 14. listopadu v 15 hodin v areálu Motorland Bělá pod Bezdězem.

žádný příspěvek celý článek »

Barumka v rámci evropského šampionátu i v budoucnu

foto

9. listopadu 2014 • 20:45

Nejvýznamnější automobilový podnik na území České republiky Barum Czech Rally Zlín bude i v dalších letech součástí prestižního seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally jezdců (ERC).

žádný příspěvek celý článek »

Pohár vozů Citroën projde zásadní proměnou

foto

3. listopadu 2014 • 12:00

Citroën Racing Trophy CZ byl v posledních šesti letech nedílnou součástí českých dvoudenních soutěží. Jeho letošní podoba ovšem do sezony 2015 dozná změn. Již sedmý ročník poháru závodních vozů Citroën čekají značné změny. Důvodem je nejen nová strategie Citroën Racing, ale i přehodnocení stávající podoby poháru společností Gekon Racing, která je promotérem CRT CZ.

žádný příspěvek celý článek »

toplist