www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2014

Jubilejní EPLcond Rally Agropa se blíží

3. července 2014 • 20:00

Již XXXV. ročník automobilové rally připravují pořadatelé z Automotoklubu Pačejov. V letošním roce tento podnik opět ponese název EPLcond Rally Agropa. V dnešní, pro rally velmi těžké době, se stále obtížněji shánějí finanční prostředky na motoristický sport. Také pačejovští pořadatelé přišli hned o několik významných finančních partnerů. S velkým úsilím se však zatím daří plnit rozpočet rally a přípravy na soutěž mohou vrcholit.

Roman Odložilík - Martin Tureček (Citroën Xsara WRC) - EPLCond Agropa Rally Pačejov 2013

Organizační ředitelství se rozrostlo o nového člena, kterým se stal poslanec Parlamentu ČR Bc. Igor Jakubčík, který se ihned zapojil do přípravy rally. Členům organizačního ředitelství se podařilo vyjednat podporu Plzeňského i Jihočeského kraje. Záštitu nad celým podnikem převzal ministr vnitra pan Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a náměstek hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Bc. Antonín Krák. Ředitelství rally si velmi váží podpory tak významných osobností, což dokazuje kvalitu a slavnou historii této rally.

Přípravu rally si pačejovští pořadatelé na jaře zpestřili hned několika dalšími akcemi. Ve dnech 24. - 25. května proběhlo druhé a třetí kolo Mistrovství ČR v automobilovém slalomu. Slabší účast MČR vynahradili závodníci Pošumavského poháru, kterých se tradičně sešlo velké množství. Oba závody se odehrály za pěkného letního počasí, i když závěr sobotního klání narušila prudká bouře, hraničící s povodní. Vítězem obou kol MČR se stal Michal Kašpar s Citroenem Saxo.

Další příjemná akce pod taktovkou AMK Pačejov proběhla 27. května v dětském oddělení Klatovské nemocnice. Vše začalo vyhodnocením loňské fotosoutěže EPLcond Rally AGROPA. Jejím vítězem se stal pan Gerd Münchberger ze SRN. Ten se vzdal své odměny ve prospěch nemocných dětí v našem regionu. AMK Pačejov se rozhodl tuto částku trojnásobně navýšit a věnovat dětským pacientům sadu značkových mazlivých polštářků a čtyři kilogramy různých pamlsků. Polštářky dodal člen dispečinku rally Martin Vlček, který má výhradní zastoupení australské značky „Cuddle Buddy“ pro Českou republiku.

Ted již však AMK Pačejov veškeré své síly soustředí na přípravu jubilejního ročníku EPLcond Rally AGROPA. Ten se pojede ve dnech 8.-9. srpna 2014 jako součást MČR ve sprintrally, MČR v rally historických vozidel, Poháru ČR v rally a České trofeje v rally pravidelnosti. Veškeré informace k rally jsou k dispozici na oficiálních stránkách www.rallyagropa.cz. Tam jsou ke stažení i pačejovské „Rally noviny“, které vychází nepravidelně a informují o přípravách rally a činnosti AMK Pačejov.

Miroslav Žitník ml.
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist