www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2014

36. Rally Příbram se v letošním roce uskuteční

7. srpna 2014 • 08:55

36. Rally Příbram, bude s největší pravděpodobností v letošním roce bez generálního sponzora, ale zásadní informací, na kterou asi mnoho jezdců, týmů, fanoušku a v neposlední řadě i pořadatelů je ta, že 36. Rally Příbram se v letošním roce uskuteční! Přátelé, radujme se, jedeme.

V letošním roce dochází ke změně na postu ředitele soutěže, kde v současné době velmi vytíženého Ing. Pavla Štípka, který šéfuje i Rally v Pačejově, nahradí mladý a pořadatelstvím ještě neunavený Ing. Jan Chvála. Jeho organizační schopnosti a enormní úsilí a zapálení pro naši soutěž, jsou zejména pro letošní ročník velmi důležité, a právě rozhodnutí, jet i bez generálního partnera a chybějící finance dohnat od drobnějších sponzorů, bylo jedno z jeho klíčových, ale jsme přesvědčeni, že správných rozhodnutí. Dosavadní ředitel, Pavel Štípek, na naši soutěž nezanevřel, je stále členem našeho realizačního týmu a v letošním ročníku se ujme své oblíbené funkce tajemníka rally.

Harmonogram soutěže bude v již osvědčeném modelu a to se startem v sobotu 4.10. a rychlostními zkouškami na Příbramsku i Sedlčansku, a v neděli 5.10. se boje odehrají již jen na Příbramsku. Vynechány budou některé v minulosti kritizované úseky, jako například lesní úsek na Zaječovské RZ, kde bylo mnoho retardérů na jednom úseku a byl to spíš automobilový slalom, než klasická rally. Naopak zpět se nám vrací jezdci oblíbený úsek v okolí Vystrkova u Orlické přehrady.

Tím se dostáváme k tomu, že v letošním roce nebyly celkem žádné problémy s povolením průjezdu od obcí za což všem dotčeným starostům a výborům obcí děkujeme.

Zbyněk Stach
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist