www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2014

Stéphane Lefebvre hrdě nese prapor Peugeot Rally Academy

4. září 2014 • 15:00

Dva vozy Peugeot 208 T16 soutěžící v barvách Peugeot Rally Academy, které ovládly začátek závodu a držely se na čelních místech, musely uprostřed prvního dne závod opustit. Stéphane Lefebvre a Thomas Dubios, kteří se na Barum Rally vrátili do juniorského mistrovství FIA ERC Junior, získali v této kategorii se svým vozem 208 R2 vítězství.

Kevin Abbring - Sebastian Marshall (Peugeot 208 T16) - Barum Czech Rally Zlín 2014

Vynikající seřízení vozu vhodné pro náročné podmínky Barum Rally přineslo posádce ve složení Kevin Abbring a Sebastian Marshall v první rychlostní zkoušce, jejímuž průběhu přihlíželo v pátek večer ve Zlíně 20 000 diváků, vítězství. Do RZ 4 dosahoval vůz Holanďana Kevina Abbringa vynikajících časů, ale ve 4. rychlostní zkoušce musel závod opustit kvůli problému s konektorem elektroinstalace vodního čerpadla.

Ve druhém továrním voze 208 T16 odstartovali Craig Breen a Scott Martin opatrněji, ale i pro ně byla čtvrtá rychlostní zkouška osudná, neboť jejich vůz vyjel z trati.

Není pochyb o tom, že celý tým se bude snažit v příštím závodě ve Švýcarsku prokázat spolehlivost vozu, který se již ve své úvodní sezóně ukázal jako konkurenceschopný.

V rámci FIA ERC Junior se na úzkých a hrbolatých tratích opět prosadil Stéphane Lefebvre. Pro jezdce původem ze severní Francie je to po úspěchu na rallye Azory a Ypres již třetí vítězství v řadě a Lefebvre se tak dostal do čela průběžného celkového pořadí.

I přes defekt pneumatiky na konci úvodní etapy a rozbitému diferenciálu v neděli ráno dosáhli Stéphane Lefebvre a Thomas Dubois devíti nejlepších časů z patnácti (z toho 1 náhradní) a zvítězili.

Stéphane Lefebvre - Thomas Dubois (Peugeot 208 R2) - Barum Czech Rally Zlín 2014

Peugeot 208 T16 tento víkend získal vítězství v rukou Paola Andreucciho. V cíli sedmého kola mistrovství Itálie „Rally des Friuli Venezia Giulia“ za sebou Paolo Andreucci nechal Giandomenica Bassa (Ford Fiesta R5) a Alessandra Perica, startujícího rovněž ve voze Peugeot 208 T16. Andreucci, který zvítězil v osmi rychlostních zkouškách z jedenácti a vedl po celý závod, již vozu 208 T16 získal v této sezóně sedmé vítězství.

Craig Breen: „Před startem jsem cítil obrovskou motivaci, protože Peugeot 208 T16 jsem už moc dlouho neřídil. Jsem za sebe i za celý tým kvůli vyjetí z trati velice zklamaný. Naše rychlost nám mohla stačit na vítězství.“

Kevin Abbring: „Při testovacích a kvalifikačních jízdách se nám podařilo vůz dobře vyladit. Okamžik, když jsem vyhrál před 20 000 diváky úvodní zlínskou etapu, byl nezapomenutelný. Cítil jsem se za volantem 208 T16 velmi jistě, i když vyhrát před všemi vozy Škoda, které jedou na domácí půdě, není nikdy snadné. I když jsme nemohli závod dokončit, dokázali jsme, že Peugeot 208 T16 je silný a rychlý, bez ohledu na podmínky. Jsem taky spokojený se svým systémem rozpisu, který se ukázal jako efektivní. Byla velká škoda, že jsme museli závod vzdát, protože jsme byli nejrychlejší…“

Stéphane Lefebvre: „Jsme nadšení, že se nám podařilo za volantem 208 R2 při naší první účasti ve Zlíně vyhrát. Z hlediska možného získání juniorského titulu to vypadá slibně. I při defektu pneumatiky a poruše diferenciálu se nám podařilo dál bojovat. Přes tyto menší problémy se nám podařilo vyhrát, což je velmi pozitivní…“

Peugeot Rally Academy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist