www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mediasport mezinárodní mistrovství ČR 2014

Pohár vozů Citroën projde zásadní proměnou

3. listopadu 2014 • 12:00

Citroën Racing Trophy CZ byl v posledních šesti letech nedílnou součástí českých dvoudenních soutěží. Jeho letošní podoba ovšem do sezony 2015 dozná změn.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Purum Rally Příbram 2014

Již sedmý ročník poháru závodních vozů Citroën čekají značné změny. Důvodem je nejen nová strategie Citroën Racing, ale i přehodnocení stávající podoby poháru společností Gekon Racing, která je promotérem CRT CZ.

„Nastává to, co se dalo očekávat. Podporovat v Česku i některých dalších zemích dvě tři auta není pro Citroën Racing zajímavé. Proto podpora finančními odměnami posádek zůstane ve své původní podobě pouze ve Francii, v Německu a ve Švýcarsku. Jinak se Citroën Racing rozhodl více zaměřit na seriály JWRC a WRC2,“ popisuje aktuální situaci Tomáš Pletka, oficiální promotér poháru a zástupce Citroën Racing v ČR.

„V Česku se ze speciálů francouzské značky nejvíce zabydlel model C2 R2, následně v provedení MAX. S těmito vozy jezdilo v Česku nejvíce posádek a stále je s nimi skvělé závodění. Bohužel model DS3 R3T už takový úspěch, co se týče kvantity vozů, neměl, což připisuji panující ekonomické situaci v Česku. Přesto tento vůz vykazoval výborné výsledky a letos zásluhou Egona Smékala získal domácí titul ve dvoukolkách,“ doplnil.

I přes rozhodnutí změny strategie udílení finančních odměn chce Citroën Racing i nadále značkový pohár zachovat. Jeho finální podoba bude výsledkem jednání promotéra spolu se stávajícími partnery a lokálním zastoupením Citroën. Díky nadstandardním vztahům a nadšení pro věc zúčastněných stran se posádky a diváci mohou i příští rok těšit na pohárové zápolení mezi vozy Citroën, atraktivní zázemí s dvojitým šípem i mediální podporu, která pohár doprovází.

„Půjdeme vlastní cestou. Budeme se snažit pro účastníky s vozy Citroën kategorie R5, R3, R2 a R1 zajistit i přes absenci finančních odměn za umístění cenné hmotné odměny, společné zázemí s cateringem a stálou mediální podporu. Se zachováním hlavních aktivit plánujeme zejména na největších domácích podnicích. Vše se budeme snažit co nejdříve konkretizovat,“ nastiňuje Pletka.

Zásadní změny podoby poháru doprovází logicky i rozhodnutí o úpravě jeho názvu. „S ohledem na pevné vazby se stávajícími hlavními partnery poháru se jeho 7. ročník představí jako Citroën Total Michelin Trophy CZ,“ uzavírá přehled zásadních změn, které pohár v příštím roce čekají, Tomáš Pletka.

Podrobnosti k poháru Citroën najdete na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz a www.gekonracing.cz. Žhavé novinky, videa či fotografie hledejte i na facebookovém profilu Gekon Racing sro.

Společnost Gekon Racing nabízí zájemcům o účast v CRT CZ 2014 možnost financování koupi závodního vozu DS3 R5, DS3 R3T a DS3 R1B od společnosti PSA finance, včetně havarijního pojištění.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist