www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Nová Škoda Fabia R5 v „zebřím“ designu fascinuje na Facebooku, YouTube a Twitteru

21. listopadu 2014 • 12:20

Budoucí soutěžní vůz značky Škoda fascinuje publikum na sociálních sítích po celém světě. Videa a fotografie s maskovaným vozem Fabia R5 v „zebřím“ designu dosahují na Facebooku, YouTube a Twitteru rekordních čísel. Koncept špičkového soutěžního vozu vyvinutého v Mladé Boleslavi bude veřejnosti poprvé představen od 29. listopadu do 7. prosince na Essen Motor Show.

Škoda Fabia R5 concept car

Škoda od poloviny října zveřejňuje na sociálních sítích první obrázky a videa nového vozu Fabia R5. Reakce uživatelů je působivá: hned tři „posty“ o novém soutěžním voze jsou v čele nejnavštěvovanějších příspěvků za měsíce září až listopad na facebookové stránce Škoda Motorsport. Návštěvnost příspěvků o novém voze Fabia R5 je až desetkrát vyšší než u jiných příspěvků. Na globálním facebookovém profilu značky Škoda shlédlo jen poslední film o voze Fabia R5 dosud téměř 1,5 milionu uživatelů, na YouTube vidělo video přes 50 000 fanoušků.

„Zájem o vůz Škoda Fabia R5 je obrovský. Koncepce virálního marketingu přes sociální sítě plně vyšla,“ říká Stefan Büscher, vedoucí marketingu značky Škoda: „O novém soutěžním voze značky Škoda hovoří nejen fanoušci rally, i u širšího publika přispívá k pozitivním emocím spojeným se značkou Škoda.“

Zvláště oblíbený je krátký film se spektakulárními záběry v podzemní garáži, v němž se odkazuje na premiéru vozu Fabia R5 Concept Car na Essen Motor Show. Vůz ve filmu řídí šampion asijsko-pacifického mistrovství Jan Kopecký (CZ), který vedle mistra Evropy Esapekky Lappiho (FIN), zkušeného jezdce rally „Fast“ Freddyho Loixe (B) a několikanásobného rakouského šampiona Raimunda Baumschlagera patří do testovacího týmu.

„U náročného projektu R5, který odstartoval v lednu 2014, dodržujeme harmonogram. Cílem je homologace nejpozději do poloviny roku 2015,“ říká šéf Škoda Motorsport Michal Hrabánek. Pak by měla Fabia R5 oslavit také svou premiéru na rally. Kromě úchvatného exteriéru se v novém voze Fabia R5 skrývá množství špičkových technologií. V souladu s předpisy FIA je nový soutěžní vůz vybaven turbomotorem o objemu 1,6 litru. To je podstatná změna oproti dvoulitrovému atmosférickému benzinovému motoru vozu Fabia Super 2000. Kromě toho bude mít nové auto sekvenční pětistupňovou převodovku a vzpěry McPherson, hmotnost činí, jak stanoví předpisy, maximálně 1 230 kilogramů.

Zájem o novou naději značky Škoda pro rally je gigantický: Počet „lajků“ na facebookovém profilu Škoda Motorsport vzrostl za dobu virálních marketingových akcí k novému vozu Fabia R5 o více než 40 000 na celkových 217 000. Podobně pozitivně vypadá vývoj na Twitteru, kde počet uživatelů díky komunikaci na sociálních médiích o novém vozu rally vzrostl na více než 6 000. Vedle sportovního vzhledu nového vozu Fabia R5 tak vyvolává nadšení publika i kamuflážní vzhled s černobílými „zebřími“ pruhy.

V pátek Škoda zveřejní nový materiál o budoucím soutěžním voze. Celkem čtyři videa k novému vozu Fabia R5 nabídnou exkluzivní pohled za oponu, když ukáží jak vznikal film produkovaný pro premiéru na Essen Motor Show. Fascinující snímky byly natočeny v podzemních garážích v Praze.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist