www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2014

Skoda Deutschland se stahuje z ME, Wiegand končí

25. listopadu 2014 • 11:00

Překvapivý krok přichystal na konci letošní sezóny svým fanouškům i prvnímu jezdci tým Skoda Deutschland. Oproti předchozím plánům nakonec nebude pokračovat na mezinárodní scéně a stahuje se do národního šampionátu.

Frank Christian a Sepp Wiegand

Po loňské sezóně ve WRC2 se Skoda Deutschland se Seppem Wiegandem v letošním roce soustředila na společné starty v mistrovství Evropy. A přestože Wiegand nebyl ani jednou nejrychlejší, na každé soutěži patřil do širší špičky a pravideleným sbíráním bodů vybojoval celkové stříbro v seriálu.

Nakonec však vzájemná spolupráce i přes původní předpoklady končí. Skoda Deutschland neakceptovala nabídku na Wiegandovy starty v Asijsko-pacifickém mistrovství a rozhodla se pro omezenější program, když se v nadcházející sezóně bude soustředit jen na domácí německý šampionát DRM.

Pro starty v domácím seriálu však nemá smysl pokračovat s 'neperspektivním' Wiegandem, kterému bude v příštím roce už čtyřiadvacet let. Příležitost dostane o dva roky mladší Fabian Kreim, který se v letošní sezóně účastnil v barvách Opel ADAC Junior Teamu všech soutěží německého šampionátu doplněný o start na evropské Geko Ypres Rally. V nadcházející sezóně se měl Kreim soustředit více na starty za volantem Adama R2 na mezinárodní scéně, po nabídce od Skody Deutschland je ale vše jinak.

Fabian Kreim bude startovat společně s nyní již bývalým Wiegandovým spolujezdcem Frankem Christianem v kompletním německém šampionátu, když sezónu zahájí za volantem Škody Fabie S2000 a v průběhu sezóny přejdou na model Fabia R5.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist