www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

Stéphane Lefebvre v roce 2015 nevysedne z auta

12. prosince 2014 • 19:00

Tým Citroën patří k největším vychovatelům talentů za poslední dekádu. Jeho sítem prošli takoví jezdci jako Sébastien Loeb, Sébastien Ogier či Thierry Neuville. Nejnovějším přírustkem je Stéphane Lefebvre.

Stéphane Lefebvre - Thomas Dubois (Citroën DS3 R5) - Wales Rally GB 2014

Dvaadvacetiletý rodák z Nœux-les-Mines měl po vítězství ve značkovém francouzském poháru vozů Peugeot celkem jasný cíl - po zkušebním roce 2013 na mezinárodní scéně vyhrát v letošním roce juniorský evropský titul a po letošní zkušební sezóně vyhrát příští rok i JWRC. Nakonec se mu světový šampionát podařilo vyhrát už letos, což mu na příští rok dává možnost bohatého počtu startů.

„Měl jsem za úkol vyhrát v JWRC do dvou let, nakonec se mi podařilo být rychlý už letos, navíc jsme neměli problémy a tak jsme si připsali vítězství s tím, že jsem se mohl s Citroënem DS3 R5 svézt i ve Španělsku a Walesu. Vím, že mě ještě čeká hodně práce, ale jsem v tom nejlepším možném týmu,“ řekl Stéphane Lefebvre, který je však momentálně stále bez spolujezdce, když jeho obvyklý navigátor Thomas Dubois ukončil kariéru.

Jakožto vítěz juniorského světového šampionátu dostane k dispozici sedm startů s vozem DS 3 R5 v rámci WRC2. Tým Citroën Racing navíc potvrdil, že se skromný Francouz představí na všech evropských soutěžích mistrovství světa, z toho minimálně dvakrát za volantem DS 3 WRC. Kromě toho jej čeká i minimálně jeden start v rámci mistrovství Evropy s vozem kategorie R5 díky vítězství v letošním ročníku ERC Junior.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist