www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2014

Hayden Paddon bude pokračovat s Hyundaiem

15. prosince 2014 • 15:40

Již delší dobu bylo známo, že novozélandský pilot Hayden Paddon bude pokračovat v mistrovství světa a jedinou otázkou bylo, s jakým vozem se představí. Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že bude pokračovat s Hyundaiem.

Hayden Paddon - John Kennard (Hyundai i20 WRC) - Wales Rally GB 2014

Hayden Paddon zanechal výraznou stopu v mistrovství světa – v roce 2012 byl jedním z favoritů SWRC, kvůli dvěma výpadkům po technických problémech ale skončil až čtvrtý, mnohem lepší pro něj byl ročník 2011, kdy Paddon celkově vyhrál produkční seriál PWRC. V letošní sezóně se pak dohodl na spolupráci s týmem Hyundai Motorsport a při svých startech rozhodně nezklamal.

„Během letošního roku jsme se toho hodně naučili, spolupráce mezi námi fungovala dobře a tak je logickou volbou, že jsme se rozhodli pokračovat ve vzájemné spolupráci i v dalším roce. Samozřejmě, že tomu dopomohlo i potvrzení většího počtu startů,“ řekl Hayden Paddon o projektu, který výrazně podporuje dovozce korejských vozů do oblasti Australasie.

Hayden Paddon - John Kennard (Hyundai i20 WRC) - Rally Italia Sardegna 2014

Paddon bude i v nadcházející sezóně pokračovat s velezkušeným Johnem Kennardem. Novozélandská dvojice vynechá úvodní Rallye Monte Carlo, do seriálu se zapojí ve Švédsku. Momentálně stoprocentně potvrzených je devět startů, přičemž není vyloučeno ani rozšíření na všech zbývajících dvanáct podniků.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist