www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2015

South Bohemia Classic představuje zbrusu novou trať

11. srpna 2015 • 11:00

Necelý měsíc zbývá do startu šestého ročníku South Bohemia Classic, setinové rallye určené pro majitele veteránských a sportovních vozidel. Do soutěže je týden před uzávěrkou přihlášeno 71 posádek, na které čeká více než 400 kilometrů trati s dvanácti testy přesnosti. Účastníci zavítají ve dnech 4. a 5. září kromě známých lokalit Jihočeského kraje i do šumavské přírody, projedou ale také Německem a Rakouskem.

South Bohemia Classic 2014

Soutěžní dvojice se začnou sjíždět na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. od páteční třetí hodiny odpolední, aby po prezentaci v Grandhotelu Zvon vyrazily v 18:30 na trať atraktivní 144 kilometrů dlouhé noční etapy. Do srdce jihočeské metropole se ale po několika kilometrech a návštěvě Hluboké nad Vltavou vrátí - na náměstí pro ně bude připraven jeden z testů přesnosti.

Poté kolona klenotů na čtyřech kolech nabere směr Kaplice, kde budou v tu dobu probíhat tradiční slavnosti. Po coffee breaku v městském parku posádky odjedou do Českého Krumlova na spanilou jízdu historickým centrem jednoho z nejhezčích měst v České republice. Tím ale první etapa zdaleka neskončí, před cílem v Dolní Vltavici je bude čekat pod rouškou tmy ještě spousta práce. První vozidlo přijede k čtyřhvězdičkovému Hotelu Relax v deset hodin večer.

V sobotu čeká na účastníky dalších přibližně 280 kilometrů. Z břehu lipenské přehrady naberou úderem půl deváté směr Prachatice a po dopolední kávě na Velkém náměstí budou pokračovat přes šumavská lyžařská střediska v Zadově a Churáňově na oběd v Kašperských Horách. Tamní náměstí bude v sobotu patřit výhradně South Bohemia Classic. Návštěvníci si prohlédnou zaparkovaná vozidla zblízka, uvidí je ale také v akci při testu.

Odpolední sekce nabídne průjezd dalšími malebnými lokalitami Šumavy, kterou následně posádky uvidí i z druhé strany. Pod hraniční horou Třístoličníkem u německého Haidmühle se zastaví v chatě Dreisesselalm na další coffee break a potom zamíří do rakouského Ulrichsbergu, odkud se přes Schöneben vrátí do Čech na druhý břeh Lipna u Nové Pece. Cíl soutěže je naplánovaný v 15:30 u Hotelu Relax v Dolní Vltavici, kde proběhne i slavnostní galavečer spojený s vyhlášením výsledků.

Další informace o VI. South Bohemia Classic 2015 včetně časů průjezdu všech míst na trase se budou průběžně objevovat na internetových stránkách www.southbohemiaclassic.cz.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist