www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2015

ČK motorsport vysílá na legendy dvě Škody 130 RS

26. září 2015 • 08:00

V nabitém seznamu přihlášených posádek do třináctého ročníku Rallylegend v San Marinu letos nechybí zástupci ČK motorsportu. Jihočeský tým budou na Apeninském poloostrově reprezentovat posádky Marcel Tuček - Karel Mach a Jiří Urban - Petr Křivanec, obě se speciály Škoda 130 RS.

Škoda 130 RS týmu ČK motorsport na startovní rampě Rallylegend 2012

Týmová „eresa“ se vrací do San Marina poprvé od roku 2012, kdy ji tam již počtvrté vodil zkušený katovický pilot Jiří Trojan. Toho však v létě potkala nezaviněná civilní autonehoda, a tak boj o sekundy musí tentokrát vyměnit za rekonvalescenci svých zranění.

Za volant Škody 130 RS z roku 1976 tedy usedne Marcel Tuček, navigovat jej bude Karel Mach. „Jsem rád za příležitost, kterou jsem od ČK motorsportu dostal. Model 130 RS jsem v osmdesátých letech stavěl jako mechanik a řídil ho pouze při testech. Jinak jsem v něm závodil jen jako spolujezdec, poprvé v roce 1981 při Rallye Sigma v Olomouci,“ zavzpomínal létající Chod. „Do San Marina se těším, bude to pro mě vzpomínka na mladá léta, kdy jsme jezdili na Piancavallo nebo do Verony. Navíc v Itálii se vždy sejde kolem trati spousta nadšených diváků, kteří si závody opravdu užívají.“

Omládnout jede na „legendy“ také bývalý tovární pilot AZNP Mladá Boleslav Jiří Urban, který 22. září oslavil 71. narozeniny. Jezdec z Přísečné u Českého Krumlova v San Marinu startoval společně se svým zetěm Petrem Křivancem už vloni - a hned z toho bylo vítězství ve třídě H1.

„Moc se mi tam líbí. Jsou to ty správné legendy, tak jak je znám ze svého mládí. Chceme dojet do cíle, a když se to povede, určitě se nějaký výsledek zase dostaví. Nechal jsem zrepasovat motor, převodovku, vylepšili jsme brzdy, koupili nové ráfky… zkrátka jsme udělali maximum!“ říká odhodlaně Urban, jenž představí Škodu 130 RS z roku 1977 v barvách Barum teamu.

13th Rallylegend se koná ve dnech 8. až 11. října 2015 v pátém nejmenším státe na světě - Republice San Marino ležící poblíž italského letoviska Rimini.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist