www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2015

Martin Prokop pojede Dakar 2016

14. října 2015 • 13:30

Český jezdec Martin Prokop se v posledních letech pravidelně účastní mistrovství světa v automobilových soutěžích. V nadcházející sezóně však vyzkouší novou výzvu - zúčastní se Rally Dakar 2016.

Přestože Martin Prokop uvažoval o omezení svých aktivit v mistrovství světa od nadcházející sezóny, nabídka na start na Dakaru tento krok výrazně urychlila. Martin Prokop se v nedávné době zúčastnil testu Toyoty Hilux belgického týmu Overdrive Racing a poté příšla nabídka na start na Dakaru.

„Chtěli jsme do týmu získat pilota z mistrovství světa a jsme velice rádi, že můžeme přivítat Martina na palubě našeho týmu. Před soutěží v Maroku jsme jej pozvali na test a poté, co se kvůli vyřazení Peru stala trať příštího Dakaru více podobná soutěžím mistrovství světa, se nám jej podařilo přesvědčit,“ řekl šéf týmu a bývalý špičkový spolujezdec Jean-Marc Fortin.

„Byla to nabídka, která se neodmítá. Start na Dakaru jsem neplánoval, i když jsem o něm tajně snil. Počítal jsem ale s tím, že v nejbližších letech to není reálné,“ reagoval jihlavský jezdec na tuto nabídku.

Na Rally Dakar 2016 se představí za volantem továrního speciálu Toyota Hilux, když bude startovat se stejnou specifikací vozu, jako týmová jednička Giniel de Villiers. Vzhledem k termínu Dakaru tak Prokop přijde o možný start na Rallye Monte Carlo.

Před Dakarem se však již nejede žádná dálková soutěž, která by mohla posloužit jako zkouška před Dakarem. „Bohužel, žádná další soutěž už se nejede. V tomto týdnu si Martin vyzkoušel Toyotu v Belgii, po Rally Catalunya plánujeme dvoudenní test v Chateau Lastours na jihu Francie. No a závěr přípravy by měl proběhnout v Dubaji,“ prozradil nejbližší plány Jean-Marc Fortin.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist