www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2015

Grondal potřetí vítězem Lausitz Rallye

4. listopadu 2015 • 19:25

Andreas Gröndal o uplynulém víkendu získal své třetí prvenství na Lausitz Rallye, když po třinácti rychlostních zkouškách jeho Citroen DS3 R5 dělil od druhého Matthiase Kahleho na Škodě Fabii R5 rozdíl 1:07.8 minuty. Za několikanásobným německým šampionem si v okolí hnědouhelné pánve regionu Boxberg – Lausitz dojel pro třetí příčku Dominykas Butvilas na Lanceru Evo X.

Anders Gröndal - Miriam Walfridsson, Citroen DS3 R5 - Lausitz Rallye 2015

V mezinárodní klasifikaci šotolinovou soutěž dokončily také dvě české posádky. Pospíšilík s Vybíralem na Citroenu C2 R2 Max byli klasifikováni jako jediná dvoukolka na dvanácté příčce, hned za nimi, ale s téměř dvanáctiminutovou ztrátou, pak figurovali v konečných výsledcích Nipča se Zalabákem na Škodě Octavii.

18. Lausitz Rallye se zúčastnila řada skandinávských pilotů. Mezi nimi nechyběl dvojnásobný vicemistr světa, Jari-Matti Latvala, a také jeho otec s Lancerem třetí evoluce. Latvala mladší se v Německu posadil za volant vozu Audi Quattro, s nímž se letos vítězně představil už na Lahti Historic Rally. Pilot továrního týmu Volkswagen však musel záhy odstoupit kvůli technickým problémům, respektive už na druhém rychlostním testu.

Úspěšněji si tentokráte počínal jeho otec, Jari Latvala, který dokonce vedl po pěti rychlostních zkouškách národní klasifikaci soutěže. Následně sice ztratil drahocenný čas, ale nakonec skončil třetí. Vítězem klasifikace národního šampionátu se stal Aleksandrs Griva s více než dvouminutovým náskokem před Raphaelem Ramonatem (oba Mitsubishi Lancer Evo VII) a Latvalou starším.

Michél Riechert; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist