www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2015

Hyundai představil nové i20 WRC a R5 pro rok 2016

9. prosince 2015 • 11:50

Tovární tým Hyundai Motorsport oficiálně odkryl své plány na následující sezonu. Program v mistrovství světa se bude opírat speciál i20 WRC druhé generace, který však v představené podobě bude kroužit po tratích jen jediný rok.

Hyundai i20 WRC 2016Hyundai i20 WRC 2016

Nová i-dvacítka najela v průběhu roku 2015 více než osm tisíc testovacích kilometrů a podle týmu je nejen rychlejší, ale také snazší na řízení. Toho budou v následující sezoně využívat stejní tři jezdci jako letos - tedy Dani Sordo, Hayden Paddon a Thierry Neuville. Hyundai plánuje nasadit všechny tři jezdce v kompletním, nyní čtrnáctidílném seriálu WRC 2016. Pouze na Rallye Monte Carlo pojede Paddon se starším typem, od Švédska už kompletní trojlístek bude závodit s nově představeným modelem. Sestava továrních posádek bude nastupovat pod dvěma hlavičkami - Hyundai Shell World Rally Team a Hyundai Mobis World Rally Team.

Hyundai i20 R5 prototyp

Čtvrtým a neméně důležitým hráčem do party bude Kevin Abbring, který zastává funkci testovacího a vývojového jezdce. Jeho hlavním úkolem budou jízdy s prototypem i20 WRC postaveného pro sezonu 2017, kdy vejdou v platnost uvolněnější technické předpisy pro speciály WRC. Na jeho bedrech bude ležet také vyladění přicházejícího klientského speciálu i20 R5, který se na prosincové prezentaci v Alzenau poprvé ukázal v podobě prototypu. S tímto vozem by se talentovaný Holanďan měl v průběhu roku představit na vybraných soutěžích mistrovství světa v rámci WRC2 a mistrovství Evropy. Hyundai i20 R5 by měl být homologován zhruba v polovině roku 2016, první zákaznické vozy by se měly vydat do světa v druhé polovině roku.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist