www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2015

Drotár v ďalšej sezóne s novou technikou

foto

14. prosince 2016 • 08:00

Uplynulú sobotu sa automobilový pretekár Igor Drotár so spolujazdcom Vladom Bánocim posadili po poslednýkrát do starej, vernej Škody Fabie WRC. Na mikulášskej rally v Slušoviciach si tak povedali s legendárnym autom svoje definitívne zbohom.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rallye Monte Carlo

foto

30. prosince 2015 • 16:00

Dnes byl konečně zveřejněn seznam přihlášených posádek na zahajovací podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterou bude tradiční Rallye Monte Carlo. Na horské cestičky nad monackým knížectvím se po dlouhé době nevydá žádná česká posádka, tuzemskou rally scénu bude zastupovat jen Lukáš Kostka na pozici spolujezdce.

žádný příspěvek celý článek »

FIA pozdržela uzávěrku přihlášek do MS

foto

22. prosince 2015 • 09:00

Koncem minulého týdne byla stanovena uzávěrka nejen na úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rallye Monte Carlo, ale také samotná registrace týmů do celého seriálu. FIA však rozhodla o posunutí tohoto termínu o celý týden.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Rally Academy hlásí změny

foto

22. prosince 2015 • 08:00

Tým Peugeot Rally Academy připravil program na rok 2016 pro dvojici vítězů 208 Rally Cupu Josého Antonia Suareze a Jordana Berfu. V příštím roce budou počínaje Rallye Monte-Carlo jezdit ve světovém šampionátu ve WRC2 resp. WRC3.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Koči sa v sezóne 2016 zúčastní JWRC

foto

21. prosince 2015 • 16:00

Prioritou Martina Kočiho v nadchádzajúcej sezóne 2016 budú Majstrovstvá sveta v rally juniorov JWRC s cieľom pódiového umiestnenia. Šesť dielny juniorsky šampionát pozostávajúci z rally seriálu WRC v Portugalsku, Poľsku, Fínsku, Nemecku, Francúzsku a Veľkej Británii doplnia štarty na legendárnej Rally Monte Carlo a vybraných podujatiach slovenského i českého šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Rally Academy přestupuje do WRC2

foto

21. prosince 2015 • 10:00

Tovární tým Peugeot Rally Academy přestupuje z mistrovství Evropy do mistrovství světa. V příštím roce bude startovat s jedním vozem Peugeot 208 T16 ve WRC2 a s jednim Peugeotem 208 R2 ve WRC3.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Racing a Kris Meeke společně do dalších sezon

foto

21. prosince 2015 • 08:00

Měsíc poté, co Citroën Racing oznámil svůj nový program s účastí ve WRC od roku 2017, potvrdil pokračování spolupráce s dosavadním pilotem Krisem Meekem na další tři roky. Britský pilot se tak v roce 2016 aktivně zapojí do prací na vývoji nového vozu WRC z dílny Citroën Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Čtyři Citroëny DS3 WRC v MS 2016 (AKTUALIZOVÁNO)

foto

16. prosince 2015 • 18:10

Přestože se tovární tým Citroën Racing oficiálně stáhl z mistrovství světa 2016, o vozy Citroën DS3 WRC nepřijdeme. O starty 'privátních' vozů se bude starat tradiční 'B tým' francouzské automobilky - PH Sport.

žádný příspěvek celý článek »

Také Stéphane Lefebvre mění spolujezdce

foto

16. prosince 2015 • 17:00

Veletoče kolem spolujezdců před novou sezónou pokračují. Pouhou jedinou sezónu vydrželo spojení francouzského mladíka Stéphane Lefebvra a velezkušeného belgického navigátora Stéphana Prévota. V nadcházející sezóně mistrovství světa již bude Lefebvra navigovat někdo jiný.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke prodloužil u Citroënu o tři roky

foto

16. prosince 2015 • 15:00

Tovární jezdec Citroënu Racing Kris Meeke bude pokračovat ve vzájemné spolupráci i v nadcházejících letech. V těchto dnech se britský jezdec dohodl na prodloužení kontraktu s francouzskou stájí o tři roky.

žádný příspěvek celý článek »

Hyundai představil nové i20 WRC a R5 pro rok 2016

foto

9. prosince 2015 • 11:50

Tovární tým Hyundai Motorsport oficiálně odkryl své plány na následující sezonu. Program v mistrovství světa se bude opírat speciál i20 WRC druhé generace, který však v představené podobě bude kroužit po tratích jen jediný rok.

žádný příspěvek celý článek »

Spolujezdcem Mikkelsena potvrzen Jæger

foto

8. prosince 2015 • 15:40

Dnes byla oficiálně potvrzena informace, kterou jsme naznačovali již v článku před dvěma dny. Veletoč severských spolujezdců v mistrovství světa byl dokonán, novým spolujezdcem Andrease Mikkelsena je Anders Jæger.

žádný příspěvek celý článek »

Ola Floene přechází od Mikkelsena k Ostbergovi

foto

6. prosince 2015 • 22:00

Veletoče se spolujezdci norských jezdců pokračují. Jen před pár dny nečekaně skončil Jonas Andersson u Madse Ostberga, který přestoupil k Pontusi Tidemandovi. Dnes byl potvrzen přechod Oly Floeneho od Andrease Mikkelsena právě k Madsi Ostbergovi.

žádný příspěvek celý článek »

Pontus Tidemand příští sezonu s novým spolujezdcem

foto

5. prosince 2015 • 11:00

Do sezony 2016 vstoupí Pontus Tidemand s novým spolujezdcem. Po boku úřadujícího asijsko-pacifického šampiona v rally se objeví Švéd Jonas Andersson, jenž je pokládán za jednoho z nejzkušenějších spolujezdců na světě a v uplynulých letech tvořil v mistrovství světa v rally úspěšnou dvojici s Norem Madsem Østbergem.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota od sezóny 2017 se třemi vozy?

foto

4. prosince 2015 • 22:30

V červenci letošního roku bylo oficiálně oznámeno, že se o vrácení továrního týmu Toyota do automobilových soutěží postará tým kolem Tommi Mäkinena. Od té doby se usilovně pracuje a v těchto dnech byly oficiálně vypuštěny první konkrétní informace k projektu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist