www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2015

Kris Meeke prodloužil u Citroënu o tři roky

16. prosince 2015 • 15:00

Tovární jezdec Citroënu Racing Kris Meeke bude pokračovat ve vzájemné spolupráci i v nadcházejících letech. V těchto dnech se britský jezdec dohodl na prodloužení kontraktu s francouzskou stájí o tři roky.

Kris Meeke a Yves Matton - Wales Rally GB 2015

Před měsícem oznámil tovární tým Citroën Racing roční stažení z mistrovství světa v automobilových soutěžích. Mads Ostberg přestoupil k M-Sportu, pro Lefebvra a Meeka se počítalo se starty se současnými vozy Citroën DS3 WRC pod křídly PH Sportu.

Zatímco Stéphane Lefebvre měl potvrzené starty v MS již před pár dny, Kris Meeke ještě zvažoval tříletou nabídku Toyoty. Nakonec však vábení finské stáje nepodlehl a dohodl se s Citroënem na prodloužení kontraktu o další tři sezóny.

V roce 2016 se společně se Stéphanem Lefebvrem představí na desíti soutěžích mistrovství světa, bude se také významně podílet na vývoji nového vozu připravovaného podle regulí pro rok 2017.

„Měl jsem několik možností, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat věrný Citroënu Racing. Je to také cesta, jak poděkovat za důvěru, kterou ve mě vložili. Všichni v týmu se známe velice dobře, což bude důležitým faktorem při vývoji nového vozu,“ řekl Kris Meeke, kterého bude i nadále navigovat Paul Nagle.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist