www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2015

Také Stéphane Lefebvre mění spolujezdce

16. prosince 2015 • 17:00

Veletoče kolem spolujezdců před novou sezónou pokračují. Pouhou jedinou sezónu vydrželo spojení francouzského mladíka Stéphane Lefebvra a velezkušeného belgického navigátora Stéphana Prévota. V nadcházející sezóně mistrovství světa již bude Lefebvra navigovat někdo jiný.

Stéphane Lefebvre - Tour de Corse 2015

Když po loňském úspěšném vítězství v JWRC i JERC oznámil Lefebvrův navigátor Thomas Dubois ukončení kariéry, bylo to pro všechny překvapením. Tým však sáhl po belgickém matadorovi Stéphane Prévotovi, který spojil své umění s jezdci jako Chris Atkinson, Henning Solberg, Evgeny Novikov, Bernard Munster, Stéphane Sarrazin, Francois Duval či Bruno Thiry.

Spolupráce se šestačtyřicetiletým navigátorem však skončila. „Bohužel, je to pravda. Neříká se mi to s lehkým srdcem, ale nejsem schopen absolvovat celou náročnou sezónu, aniž bych byl placený. Přeci je, už je mi 46. Stéphane bohužel ztratil podporu společností jako Red Bull nebo Events Races, z jejichž zdrojů byly placené mé honoráře. Kdybych souhlasil se sezónou zadarmo, těžko bych pak mohl vyjednávat o něčem jiném. Stéphane mi sice řekl, že bychom se po roce zase mohli dát dohromady, ale já si nemyslím, že by to bylo možné. Z mistrovství světa se stala formule 1 - kromě dvou-tří placených pilotů na čele, ostatní jedou zadarmo nebo musí za své starty platit,“ řekl Stéphane Prévot.

Novým navigátorem Stéphane Lefebvra bude jiný francouzský mladík Gabin Moreau. Tento v poslední době hodně žádaný navigátor startoval v posledních dvou letech v rámci JERC po boku Chrise Ingrama, navigoval však i některé jiné piloty včetně Bryana Bouffiera na letošní Rallye Šumava Klatovy.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist