www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2015

Čtyři Citroëny DS3 WRC v MS 2016 (AKTUALIZOVÁNO)

16. prosince 2015 • 18:10

Přestože se tovární tým Citroën Racing oficiálně stáhl z mistrovství světa 2016, o vozy Citroën DS3 WRC nepřijdeme. O starty 'privátních' vozů se bude starat tradiční 'B tým' francouzské automobilky - PH Sport.

Citroën DS3 WRC

Obdobná situace nastala již před více než deseti lety, kdy Sébastien Loeb startoval jeden rok v barvách Kronosu s Xsarou WRC, v podstatě šlo ale o oficiálně nezaregistrovaný tovární tým. Něco obdobného uvidíme i v nadcházející sezóně.

Jak již bylo potvrzeno, Kris Meeke a Stéphane Lefebvre se představí na vybraných deseti podnicích mistrovství světa 2016. To ale nebude všechno. Do kokpitu Citroënu DS3 WRC se vrátí i Khalid Al Qassimi, který oznámil stažení se z mistrovství Středního východu. Čtvrtým do partie by měl být Craig Breen, který ukončil spolupráci s Peugeot Rally Academy, ale vysněné angažmá u M-Sportu mu nakonec nevyšlo.

Přesnější program ani jednoho z pilotů ještě nebyl oznámen. Ani není jasné, zda se budou Al Qassimi a Breen střídat na jednom autě či se na některých závodech objeví oba dva. Samotná účast Craiga Breena zatím nebyla oficiálně potvrzena, jeho účast je hodně závislá na podpoře Khalida Al-Qassimiho.

AKTUALIZACE: Dnes bylo oficiálně potvrzeno vytvoření Abu Dhabi Total World Rally Teamu. Na Rallye Monte Carlo budou startovat Meeke a Lefebvre, ve Švédsku Meeke, Breen a Al-Qassimi.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist