www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2015

FIA pozdržela uzávěrku přihlášek do MS

22. prosince 2015 • 09:00

Koncem minulého týdne byla stanovena uzávěrka nejen na úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rallye Monte Carlo, ale také samotná registrace týmů do celého seriálu. FIA však rozhodla o posunutí tohoto termínu o celý týden.

Rally Catalunya 2015

Aby byla přihláška značky platná, musí proběhnout před uzávěrkou přihlášek na první závod, tedy před Monte Carlem. Mezinárodní automobilový federace FIA udělala tento krok proto, aby dala šanci M-Sport o zaslání přihlášky.

Pokud by se totiž M-Sport nepřihlásil jako značka, žádný z jezdců s vozy Ford Fiesta RS WRC by se nemohl přihlásit do soutěže týmů, což ostatně postihne i jezdce na Citroënech.

Sám M-Sport se přiznal, že kompletní registrace do značek je pro ně hodně finančně náročná a zatím si nejsou jistí, zda se to podaří.

Otázkou je, jak se zachová FIA. Při současných pravidlech by tak v soutěži zůstaly jen dvě značky a čtyři týmy - Volkswagen I a II a Hyundai Motorsport a N. Druhou variantou, ne netypickou pro FIA, je možnost úpravy již vydaných a potvrzených předpisů tak, aby mohli bodovat i jezdci na Citroënech a Fordech.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist