www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2015

Martin Prokop odletěl na svůj premiérový Dakar s předstihem, před závodem bude testovat nové auto

29. prosince 2015 • 16:00

Český automobilový závodník Martin Prokop se chystá na svou premiérovou účast na Rallye Dakar. Do Jižní Ameriky, kde se závod uskuteční, odletěl už 27. prosince, aby se v tamním prostředí aklimatizoval a otestoval nový dakarský speciál.

Martin Prokop - Jan Tománek (Toyota Hilux), Rally Dakar 2016

Start Rallye Dakar 2016 se uskuteční 2. ledna v Buenos Aires, Martin Prokop ovšem odletěl do Argentiny s výrazným časovým předstihem, aby se mohl věnovat přípravě na svou premiéru na nejnáročnější vytrvalostní rallye na světě. „Odletěli jsme hned po vánočních svátcích, abychom měli co nejvíce času na aklimatizaci. Tým chtěl, abych přiletěl dříve a měl dva dny volno. Také se chceme svézt. Máme naplánované, že pokud bude dobré počasí a nebude pršet, budeme 30. prosince testovat a zahřívat auto. To se totiž v podstatě jenom složilo a zatím neujelo ani metr,“ přiznal Prokop. Letošní vánoční svátky tak strávil nejenom rozbalováním dárků a sledováním pohádek, ale i balením věcí na slavnou dakarskou rallye. „Jako každý rok jsem byl doma s rodinou. Byly to poslední volné dny, které jsem strávil tradičními věcmi, ale i fyzickou přípravou, abych nevypadnul z tempa,“ popsal Martin Prokop.

Pro juniorského mistra světa v rallye bude účast na Rallye Dakar 2016 ostrou premiérou za volantem dakarského speciálu Toyota Hilux připravovaného továrním týmem Overdrive. „Tým zatím moc neznáme, takže využijeme dny před závodem k tomu, abychom se seznámili s lidmi z týmu a získali co nejvíce informací k průběhu závodu, protože o tom zatím moc nevíme,“ dodal.

Vojtěch Svoboda
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist