www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

Jost Capito odchází z Volkswagenu k McLaren Racing

14. ledna 2016 • 14:10

Dosavadní šéf Volkswagen Motorsportu Jost Capito po necelých čtyřech letech opouští německou společnost. Po vzájemné dohodě se bude věnovat jiným profesním aktivitám. Capito ve funkci šéfa VW Motorsportu působil od poloviny roku 2012, kdy byl angažován v souvislosti se vstupem německé značky do mistrovství světa v rally. V dosavadní funkci setrvá do chvíle, než bude jmenován jeho nástupce.

Jost Capito

Byla to pro něj mimořádně úspěšná kapitola, pod Capitovým vedením tým dosáhl na tři mistrovské tituly v řadě v letech 2013, 2014 a 2015. „Chtěli bychom Jostovi upřímně poděkovat za jeho zápal a obětavou práci pro Volkswagen Motorsport. Tři mistrovské tituly vybojované s Polem R WRC jsou tím největším sportovním úspěchem v historii Volkswagenu a podtrhují technickou vyspělost naší značky. Jost měl jasnou představu a dlouhodobý výhled, jak tým vést, což bylo jedním z nástrojů tohoto úsěchu,“ řekl Frank Welsch, člen výkonné rady VW zodpovědný za vývoj.

Capito u koncernu Volkswagen zahájil svou profesní kariéru – v roce 1989 nastoupil do sportovního oddělení automobilky Porsche. Od roku 1996 působil u týmu Sauber F1, kde byl do roku 2001. Tehdy přešel k Fordu, kde měl na starost jak sportovní program značky, tak obchodní aktivity spojené se sportovními deriváty sériových vozidel. Do Volkswagenu nastoupil jako ředitel sportovní divize v květnu 2012. Nyní přechází opět do formulového prostředí, bude působit jako šéf McLaren Racingu, spravujícího tým formule 1 McLaren-Honda.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.01.2016 18:38
ajaj
šance pro McLaren před pádem do zapomnění
toplist