www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

MS FIA rally 2017 živě na Red Bull TV

foto

14. prosince 2016 • 20:20

S novou sezónou mistrovství světa a jejím úvodním podnikem, kterou je tradičně legendární Rallye Monte Carlo, přichází také novinka pro všechny fanoušky automobilových soutěží. Tou je živé vysílání na internetové platformě Red Bull TV.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota oficiálně zpět v rally, tým kompletně sází na Finsko

foto

13. prosince 2016 • 13:00

Po Hyundai a M-Sport je dalším oficiálně představeným týmem pro MS 2017 japonský Toyota Gazoo Racing. Toyota se do nejvyšší ligy rallysportu vrací poprvé od roku 1999, kdy s tehdejší Corollou WRC završila úspěšné období spojené s německou filiálkou Toyota Team Europe vedenou legendárním Ove Anderssonem.

příspěvků: 1 celý článek »

Sébastien Ogier se dohodl s M-Sportem

foto

12. prosince 2016 • 22:20

Šestitýdenní období spekulací je konečně u konce. I přes spoustu zaručených zpráv, teprve dnes podepsal Sébastien Ogier smlouvu na nadcházející sezónu. Představí se s Fordem Fiesta RS WRC, týmového kolegu mu bude dělat Ott Tänak.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Australia od André Lavadinha

foto

1. prosince 2016 • 10:00

Posledním letošním podnikem mistrovství světa v automobilových soutěžích byla nezvykle listopadová Rally Australia. Průběh šotolinové soutěže v překrásné krajině na jižní polokouli si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Schváleny kalendáře mistrovství světa a mistrovství Evropy

foto

30. listopadu 2016 • 18:30

Na dnešním zasedání světové rady mezinárodní automobilové federace FIA byly schváleny kalendáře pro mistrovství světa i Evropy pro nadcházející sezónu. Kromě toho byla v rámci MS posvěcena změna startovního pořadí, potvrzena WRC Trophy pro soukromníky se staršími vozy WRC i potvrzen kontrakt M-Sportu na vozy Ford Fiesta R2T v rámci JWRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Lappi a Ferm se stali mistry světa

foto

21. listopadu 2016 • 08:00

Historický den pro značku Škoda: „Létající Finové“ Esapekka Lappi a Janne Ferm se stali mistry světa. Díky suverénnímu triumfu na Australské rally si posádka továrního týmu Škoda zajistila titul ve FIA Mistrovství světa v rally (WRC) v kategorii WRC2 v hodnocení jezdců a spolujezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězem Rally Australia se stal Andreas Mikkelsen

foto

20. listopadu 2016 • 03:55

Poslední soutěž nejen letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, ale také éry současných speciálů WRC, opanoval tovární tým Volkswagen. Vítězství si odnáší Andreas Mikkelsen před Sébastienem Ogierem, bronz nakonec z jezdců Hyundaie vybojoval Thierry Neuville.

žádný příspěvek celý článek »

Vzpomínka na legendární vystoupení Colina McRaeho na Australské rally 2005

foto

17. listopadu 2016 • 15:00

Slavný soutěžní jezdec Colin McRae se před jedenácti lety dohodl na spolupráci s týmem Škoda Motorsport a v jeho barvách absolvoval dva podniky FIA Mistrovství světa v automobilových soutěžích. Včetně památného startu na Rally Australia 2005, která se v okamžiku proměnila ze zázraku ve fiasko.

příspěvků: 3 celý článek »

Shakedown na Rally Australia vyhrál Sébastien Ogier

foto

17. listopadu 2016 • 03:00

Poslední shakedown letošní sezóny před závěrečným podnikem aktuálního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Australia, vyhrál staronový světový šampion Sébastien Ogier. 5,02 km dlouhý úsek v Boyds Road projel o jedinou desetinu rychleji než jeho týmový kolega Andreas Mikkelsen.

žádný příspěvek celý článek »

Volkwagen možná nabídne Polo WRC na pronájem soukromníkům

foto

16. listopadu 2016 • 21:50

Od oznámení konce Volkswagenu v mistrovství světa v rally se kolem tohoto týmu točí řada informací a spekulací. Ať už se to týká jezdeckého obsazení či možnosti startu nově vyvinutého modelu mimo oficiální tovární tým. Nejnovější bomba přišla dnes s úvahou o možnosti nabídnutí aktuálních Volkswagenů Polo R WRC soukromníkům.

žádný příspěvek celý článek »

Lappi si chce na velkém finále MS v Austrálii zajistit titul

foto

15. listopadu 2016 • 23:15

U protinožců úplně nahoře: „létající Finové“ Esapekka Lappi Lappi/Janne Ferm chtějí pro tým Škoda Motorsport ve velkém finále letošní sezóny FIA Mistrovství světa v automobilových soutěžích (WRC 2) zajistit historický titul. K triumfu tovární posádky v klasifikaci jezdců a navigátorů stačí, když na Australské rally, která se jede od čtvrtka do neděle, obsadí alespoň druhé místo.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport nepřevezme Polo WRC

foto

15. listopadu 2016 • 13:30

Po překvapivém ukončení projektu Volkswagenu v MS začala řada spekulací, zda bude nějak využit vývoj nového speciálu WRC podle předpisů 2017. Jeden z bláznivých nápadů byl, že by tento speciál mohla převzít značka Škoda. Naděje snílků však měly jepičí trvání a byly definitivně zatlučeny do země.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli končí v mistrovství světa

foto

12. listopadu 2016 • 21:00

Italský pneumatikářský gigant Pirelli končí s oficiální podporou mistrovství světa. Jediný historický výrobce pneumatik, který byl po tři roky exkluzivním dodavatelem pneumatik pro všechny týmy, však s rally jako takovou nekončí.

žádný příspěvek celý článek »

Souhrn změn v předpisech pro MS 2017

foto

12. listopadu 2016 • 11:00

S některými změnami ohledně nadcházející sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích jsme vás seznámili již v předchozích dnech. Dnes si uděláme souhrn těch nejzásadnějších, které nás v příštím roce čekají.

žádný příspěvek celý článek »

Startovní pořadí v MS opět se změnami

foto

6. listopadu 2016 • 08:00

Startovní pořadí v letošním ročníku mistrovství světa provázela řada kontroverzních a negativních komentářů, hlavně od bývalého a zároveň i současného mistra světa Sébastiena Ogiera. I na nátlak jeho i bývalého šéfa Volkswagenu Josta Capita se pravidla pro příští rok mění.

žádný příspěvek celý článek »

toplist