www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2016

Na startu Valašské rally se objeví vítěz z roku 2013

15. března 2016 • 14:30

První eso vytáhla v neděli 13. března odpoledne z pomyslného rukávu Rocksteel – 35. Valašská rally 2016. Přihlášku s pořadovým číslem šest totiž její pořadatelé obdrželi od vítěze Valašské rally 2013 Martina Vlčka.

Martin Vlček však obhajovat prvenství z před tří let nepřijede s tehdejším parťákem Richardem Lasevičem. Toho před časem v horkém sedle spolujezdce nahradila Jindřiška Žáková . Spolu odjeli vloni celou sezonu. „Přijedeme si na Valašku otestovat, jak by se nám mohlo dařit v našem novém WRCéčku. Začneme si na něj zvykat v ostrém režimu. Bude to po dlouhých letech opětovné setkání s autem této specifikace. Absolvovat s ním chceme celou letošní sezonu,“ poznamenal Martin Vlček.

Martin Vlček, Škoda Fabia S2000

Na letošní Valašku se se svojí soutěžáckou partnerkou Jindřiškou Žákovou velmi těší. „Očekávám, že Valaška se letos odrazí směrem k znovunabytí renomé, které mívala v minulosti. To je, alespoň pro mě, docela zásadní. Pokud se to pod vedením nových lidí na rozhodujících postech povede, půjde o vstupenku do velkého mistráku, kam Valašská rally nejenom historicky patří,“ svěřil se Martin Vlček se svým názorem.

Zdůraznil přitom, že je potřeba tuto šanci novým lidem v řízení Valašské rally dát. „Postaru už Valaška nadělala chyby, které, ať už v očích veřejnosti, Federace automobilového sportu, Svazu rally nedopadly dobře. Sám jsem se v posledních letech zúčastnil všech a mnohdy jsem odjížděl domů nazlobený. Doufám, že letos se už nic podobného nestane. Nadějí je, že v jejím čele stojí aktivní závodníci, kteří vědí, o čem to je a že se to taky tak v organizaci a průběhu rally projeví,“ neskrýval své přesvědčení Martin Vlček.

Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 s centrem ve Valašském Meziříčí otevře novou sezonu rallysportu v České republice. Valaška je také letos započítávána do Rallyprintsérie, Poháru 2+, Poháru mládeže a Poháru pořadatele. Populární Valaška je na programu v termínu 15. – 16. dubna. Pořadatel JTRT pro s. r. o. Vsetín a organizátor AutoMotoKlub Rallye-Sport – Vsetín připravili trať v délce 239,58 km, která obsahuje na čtyřech úsecích osm obtížných rychlostních zkoušek v délce 72,18 km. První vůz odstartuje do rally v sobotu 16. dubna v 08:50 hodin z areálu Tatra Kopřivnice. Vítěz pak do cíle rally na náměstí ve Valašském Meziříčí přijede týž den v 16:51 hodin. Na startu polojubilejní Valašské rally je očekáváno kvalitní jezdecké pole a pestrý vozový park.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně také na oficiální webové stránce Rocksteel – 35. Valašské rally 2016, www.valasskarally.eu a na její facebookové mutaci

Dušan Póč
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist