www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2016

Egon Smékal: Diváci si přijdou v Kopřivnici na své

11. dubna 2016 • 09:40

K favoritům Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 v rámci seriálu Autoklub Rallysprint série (RSS) patří zlínský jezdec Egon Smékal. Zkušený český jezdec v kategorii dvoukolek získal v předloňské sezoně titul mistra České republiky v hodnocení jezdců na vozech s jednou poháněnou nápravou a v jednodenních rallysprintech obsadil dvakrát po sobě druhé místo. Naposledy v loňském roce, když bojoval do posledního závodu o mistrovský titul s Ondřejem Bisahou v premiérovém ročníku rallysprintové série. Nakonec odešel z velkého souboje po závěrečném podniku ve Vsetíně poražen o pouhých sedm bodů v celkové klasifikaci.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Valašská Rally 2015

„Loni se nám jelo dobře, bohužel jsme neměli dostatek prostředků a možností, abychom vyladili soutěžní techniku na maximum. Tou disponoval náš soupeř, zatímco my jsme více udělat nemohli. V letošní sezoně startujeme se stejnou verzí vozu Citroën DS3 R3T jako loni a chceme bojovat opět o nejvyšší příčky,“ pověděl Egon Smékal, který loni v okolí Valašského Meziříčí nenašel přemožitele a konkurenta Bisahu porazil na cílové rampě o necelé čtyři vteřiny.

Zlínský pilot vyjede do nové sezony se stejným vozem, ale s novou spolujezdkyní. Dosavadní navigátorka Monika Hýbnerová nastoupila na mateřskou dovolenou, a tak se vedle Egona posadí Petra Němcová. „Petra je v rally úplným nováčkem, ale je hodně talentovaná a jde rychle v učení dopředu. Start na testu v Žiželicích byl pro ni křest ohněm, ve kterém obstála. Měli jsme sice menší problémy, ale s následnou praxí určitě zmizí. Cíle máme nejvyšší, ale když se to nepodaří, nebudeme z toho dělat vědu,“ upřesnil šestačtyřicetiletý jezdec stáje Bens Racing Team.

Pořadatelé Rocksteel - Valašské rally zařadili do itineráře soutěže premiérově rychlostní zkoušku vedoucí po areálu polygonu kopřivnické Tatry. „Kdysi jsem Kopřivnici jel v rámci rallyshow. Zdejší okruh je velmi krásný, vede po pěkném asfaltu, je hodně technický a plný obtížných zatáček. Dá se tam vytočit i maximální rychlost. Pořád se tam něco děje, zřejmě to bude rozhodující rychlostní zkouška rally. Diváci si rozhodně přijdou na své,“ řekl zlínský podnikatel. Smíšená posádka Smékal, Němcová poveze na dveřích citroënu startovní číslo 12 a z vozů poháněných jednou nápravou se objeví na trati Valašky jako prvá.

Další zpravodajský servis o Rocksteel – 35. Valašská rally 2016 přineseme v následujících tiskových informacích. Uveřejňovány budou postupně rovněž na oficiální webové stránce www.valasskarally.eu a na facebookové mutaci.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist