www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2016

Malé ohlédnutí za loňským ročníkem Valašské Rally

9. dubna 2016 • 14:00

Úvodní soutěž české rallyové scény roku 2015, Rocksteel - 34. Valašská rally, se uskutečnila v okolí Valašského Meziříčí a Vsetína ve dnech 10. až 11. dubna 2015. Opanovala ji česko-slovenská posádka Martin Koči – Lukáš Kostka startující s vozidlem Ford Fiesta R5, která pravidelně startuje v podnicích světového šampionátu.

Martin Koči - Lukáš Kostka (Ford Fiesta R5) - Valašská Rally 2015

S nástrahami těžké trati si nejlépe vedla v konkurenci sto sedmi posádek, které se na start čtyřiatřicáté Valašky postavily. Dvojice Kočí - Kostka si odvezla poháry za celkové prvenství díky dvěma vítězstvím ve čtyřech odjetých rychlostních zkouškách (dvě erzety byly zrušeny).

„Přijeli jsme na Valašsko především vyplnit dlouhou soutěžní pauzu našeho programu v mistrovství světa. A také trochu potestovat. Nestartovali jsme sice s totožným vozem jako ve světě. Ovšem i s jiným autem stejné kategorie jsme si závod náležitě užili. Velmi se mi líbila také divácká kulisa kolem trati. Bylo vidět, že na start české rally se těšilo obrovské množství fanoušků. Vítězství na Valašsku je pro nás velmi příjemným bonusem a jsme za něj velmi rádi,“ pravil na cílové rampě jediný pravidelný slovenský účastník mistrovství světa Martin Koči.

Nejúspěšnějším pilotem nově vypsané Rallysprint série určené pro vozy s jednou poháněnou nápravou byl v okolí Valašského Meziříčí Egon Smékal s vozem Citröen DS 3 R3T.

Výsledky Rocksteel – 34. Valašské rally 2015

1. Koči - Kostka (SK | CZ) Ford Fiesta R5 24:38,6

2. Grzyb - Hundla (PL) Ford Fiesta R5 + 5,5

3. Habaj - Woś (PL) Ford Fiesta R5 + 9,7

4. Melichárek - Melichárek (CZ) Ford Fiesta RS WRC + 10,5

5. Odložilík - Tureček (CZ) Subaru Impreza WRC + 15,0

6. Nivette - Heller (PL) Ford Fiesta R5 + 29,9

Dušan Póč
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist