www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2016

Domácí sezona začíná týmu Duck Racing na Valašské Rally

14. dubna 2016 • 10:00

Valašská rally je neodmyslitelně spjatá s českou scénou automobilových soutěží a je jedno, zda se jedná o jednodenní, či dvoudenní závod. Podobně jako v nedávné minulosti se bude i letos jednat o soutěž jednodenní a prvního podniku Rallysprint Série sezony 2016 se zúčastní také posádka týmu Duck Racing Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou.

Lumír Firla - Zdeněk Jůrka (Subaru Impreza Sti) - Rally Vyškov 2015

Pro tým pod vedením Petra Kačírka se sice bude jednat o první domácí závod letošní sezony, nicméně pražský tým je v závodním tempu již od ledna, když se právě Petr Kačírek zúčastnil hned čtyř závodů arabského okruhové šampionátu NGK Racing Series v Dubaji a Abu Dhabi.

„Letos to bude opět velmi náročná sezona. Vždyť doma se prakticky ještě nezačalo závodit a my už máme za sebou čtyři závody. V letošní sezoně se budeme opět soustředit na mistrovství zóny střední Evropy na okruzích, kterého se zúčastním já a Dan Skalický, a Lumír Firla nastoupí v Rallysprint Sérii. Novinkou je pak účast v MČR v automobilových soutěžích s Václavem Kopáček. Na podzim se pak chceme ještě zúčastnit Dubai International Rally,“ prozradil plány týmu Duck Racing Petr Kačírek.

Posádka Firla-Jůrka odstartuje do populární Valašky se startovním číslem 9 s již tradičním Subaru Impreza. Oproti loňskému roku se však bude jednat o starší Imprezu s označením N11. Z harmonogramu moravské soutěže zmizela oblíbená rychlostní zkouška okolo hradu Helfštýn, nicméně náhrada je více než adekvátní. Do programu Valašské Rally se po dlouhých letech vrací „erzeta“, která povede testovacím polygonem automobilky Tatra v Kopřivnice. Ta patřila ke klenotům Barum Rally. Rozhodovat se však opět bude nejspíše na obávaném testu okolo přehrady Bystřička.

„Už se moc těším, až zase usednu za volant závodního vozu, protože zima byla dlouhá. Valaška je krásná soutěž a ty erzety, co se jedou, jsou velmi náročné, ale mám je moc rád. Hlavně zkouška okolo Bystřičky je nádherná, ale očekávám, že to tam po zimě bude opět díky zbylému posypu v některých místech hodně klouzat. Letos pojedeme sice se starším vozem jak vloni, nicméně je celé kompletně zrepasované s novým motorem a převodovkou. Zatím si žádné velké cíle nedáváme, protože jsme přes zimu neseděli v závodním voze, nicméně pokud se nám podaří zajet nějaký kvalitní výsledek, budeme jenom rádi,“ prozradil Lumír Firla.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist