www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

M-Sport postaví WRC 2017 z nové generace Fiesty

23. května 2016 • 12:30

Šéf společnosti M-Sport prozradil, že nové WRC postavené podle nových regulí pro rok 2017 bude vycházet z nové generace Fordu Fiesta. Jenže právě kvůli tomu má britský projekt zpoždění a vývoj včetně homologace bude jedním velkým sprintem.

Mads Östberg - Ola Flöene (Ford Fiesta R5) - Rally Argentina 2016

„Jako základ nového vozu WRC 2017 budeme mít zcela nový vůz, který ještě ale nebyl oficiálně představen a ani my nemáme k dispozici žádné předsériové vzorky,“ řekl Wilson. „Zatím není k dispozici žádná karoserie, takže při prvních testech, které plánujeme na červenec, budeme prozatím jezdit s testovací mulou, která bude vycházet z našeho aktuálního vozu doplněného o úpravy podle nových regulí.“

Těsný termín pro vývojové práce, testování a homologaci sice může vypadat nepříjemně, Wilson ale svému týmu věří. „Upřímně, na podobné situace jsme zvyklí. Nedávno jsme vyjeli se speciálem pro rallycross, jehož vývoj jsme od čistého papíru stihli během šesti měsíců. Přitom výkonnost tohoto vozu může každý vidět na jeho výsledcích. V novém WRC bude pochopitelně řada nových dílů, ale neděláme si z toho těžkou hlavu. Na nové auto se hodně těšíme, bude to nová éra a věřím, že tyto speciály k tratím rally přilákají mnoho nových fanoušků,“ říká Wilson.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist