www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

Technický ředitel Michael Zotos opustil Toyotu

11. července 2016 • 09:00

Technický ředitel vývojového programu nového speciálu WRC od Toyoty Michael Zotos opustil v minulých dnech Toyota Gazoo Racing. Sportovní ředitel Toyoty Jarmo Lehtinen tento krok oficiálně potvrdil.

Řada lidí po volbě japonského vedení, kdy svěřili vývoj návratu Toyoty do MS Tommi Mäkinenovi, jen nevěřícně kroutila hlavou. Bývalý mistr světa v automobilových soutěžích totiž zatím jako vedoucí lidí příliš nepřesvědčil. A jak se zdá, obavy se začínají projevovat.

Michael Zotos se znal s Mäkinenem již z dřívějšího společného působení v Prodrivu a letos nově měl na starosti kompletní vývoj nového speciálu Yaris WRC. Jeho odchod pouhý půlrok před prvním ostrým nasazením nového vozu je tedy hodně překvapivý. Oficiální důvod nebyl oznámen, veřejným tajemstvím jsou však Zotosovy neshody s šéfem týmu Mäkinenem. Řecký inženýr je navíc v krátkém období již třetím pracovníkem, který tým opustil.

„Jsem si jistý, že to další vývoj neohrozí. Pracujeme na týmovém principu, na vedení se podíli několik lidí. Museli jsme dát funkcím jména, proto měl Michael tuhle, ale jeho odchod nění žádné velké drama,“ snaží se celkem naivně uklidnit fanoušky Jarmo Lehtinen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist