www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2016

Bonver Partr Rally Vsetín v osvědčeném formátu

23. září 2016 • 15:00

XIII. ročník Bonver Partr Rally Vsetín definitivně uzavře letošní sezonu Autoklub Mistrovství ČR v rally historických automobilů a jak to tak vypadá, bude, po odhlášení mosteckého závodu z kalendáře, zároveň i posledním podnikem Autoklub Rallysprint Série a Poháru 2+. Soutěž se uskuteční ve dnech 14. – 15. října 2016.

Jaromír Tomaštík - Róbert Baran (Subaru Impreza WRC) - Říha Group - Partr Rally Vsetín 2015

Už z nového názvu a loga je patrné, že vsetínská soutěž našla vedle společnosti Partr nového strategického partnera se zájmem o automobilový sport. Tím je společnost Bonver, kterou zná většina fanoušků i ve spojení s Bonver Dakar Teamem. Právě prezentace jejich dakarských kamionů bude součástí doprovodného programu Bonver Partr Rally Vsetín. Stejně tak se v roli informačního vozidla objeví na tratích vsetínské rally originální dakarský „presscar“ stáje Bonver.

„Jsme velmi potěšeni spojením s těmito silnými partnery, kteří se finančně podílí na hladkém průběhu našeho podniku. Věříme, že se vzájemná spolupráce promítne do bezproblémového průběhu závodu a na své si přijdou jak posádky, tak samozřejmě fanoušci,“ věří ředitel rally Petr Gryger.

Organizační tým pro letošní ročník připravil osvědčenou trať, vycházející z předchozích ročníků. Posádky budou závodit na osmi rychlostních zkouškách (4 úseky) s celkovou délkou více než 70 ostrých kilometrů. Jména měřených testů – Semetín, Hošťálková, Jabloňová, Vidče – jistě není třeba skalním fanouškům důkladněji představovat. Ale samozřejmě se na trať v dalších tiskových informacích důkladněji zaměříme. Jedno je už nyní jisté, na účastníky opět čeká nesmírně náročná, technická trať, kterou vzhledem k říjnovému termínu může, stejně jako loni mlha, ztížit počasí.

Soutěž oficiálně odstartuje v sobotu 15. října v 8:30 hod., první vozidla budou očekávána na cílové rampě u Autosalonu Škoda, Samohýl Motor Zlín v 16:35 hod.

Na stránkách www.vsetinrally.cz jsou už několik dní zveřejněna Zvláštní ustanovení, novinkou je možnost přihlásit se on-line (http://prihlaska.vsetinrally.cz/entry-form/competitor), čehož už některé posádky využily. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 5. října 2016 (24 hodin).

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist