www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Rallysprint Série 2016

Bonver Partr Rally Vsetín před uzávěrkou

5. října 2016 • 12:00

Termín uzávěrky přihlášek ke startu XIII. ročníku Bonver Partr Rally Vsetín se neúprosně blíží. Již pouze dnes (do 5. října 24 hodin) se mohou posádky zaregistrovat k účasti na vsetínském závodě, který se uskuteční ve dnech 14. – 15. října 2016.

Martin Vlček - Jindřiška Žáková (Ford Fiesta R5) - Barum Czech Rally Zlín 2016

Seznam přihlášených posádek Bonver Partr Rally Vsetín se postupně zaplňuje, ale jak už se stalo zvykem, největší porce přichází v posledních hodinách před uzávěrkou. Aktuálně pořadatelé registrují necelou sedmdesátku dvojic, které budou bojovat o body do seriálů MČR v rally historických automobilů, Rallysprint Série i Poháru 2+.

Již nyní je přihlášena řada jezdců z čela průběžné klasifikace Rallysprint Série. V šampionátu, vypsaném pro speciály s jednou poháněnou nápravou, má největší šance na titul dosavadní lídr Patrik Rujbr. Na vsetínských „erzetách“ se představí s osvědčeným vozem Renault Clio R3T. Z výčtu jeho možných konkurentů je nutné zmínit Karla Kupce, Filipa Mareše, Pavla Miku či Martina Kouřila. Ale lze očekávat, že se na Vsetíně objeví i další adepti bojující o umístění na stupních vítězů RSS 2016.

Také v Poháru 2+ nebude o kvalitní jezdce i vozy nouze. Jména Martina Vlčka, Grzegorze Grzyba (oba Ford Fiesta R5), Jaromíra Tomaštíka (Subaru Impreza WRC), Silvestra Mikuláštíka (Škoda Octavia WRC), Jaroslava Pešla, Radima Vavříka či Martina Šikla (všichni Mitsubishi Lancer Evo IX) jsou zárukou slušné podívané.

„Nechci ještě předbíhat, ale na startu se určitě objeví i několik mladoboleslavských speciálů Škoda Fabia R5 se zajímavými jmény za volantem. Určitě si fanoušci rallysportu přijdou na vsetínských ´rychlostkách´ na své,“ věří ředitel rally Petr Gryger.

Soutěž bude zároveň posledním kláním MČR v rally historických automobilů, a tak i v této kategorii se diváci mohou těšit třeba na BMW M3 Jiřího Jirovce, BMW 318 iS Martina Kučery či Fiat 131 Abarth Karla Jirátka.

Soutěž odstartuje v sobotu 15. října v 8:30 hod., první vozidla budou očekávána na cílové rampě u Autosalonu Škoda, Samohýl Motor Zlín v 16:35 hod. Už v pátek se ovšem před autosalonem uskuteční předstartovní show s představením pozvaných posádek (19 – 20:30 hodin).

Zájemci o start se mohou přihlásit až do zítřejší půlnoci on-line na linku (http://prihlaska.vsetinrally.cz/entry-form/competitor).

Bonver Partr Rally Vsetín
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist