www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

Pirelli končí v mistrovství světa

12. listopadu 2016 • 21:00

Italský pneumatikářský gigant Pirelli končí s oficiální podporou mistrovství světa. Jediný historický výrobce pneumatik, který byl po tři roky exkluzivním dodavatelem pneumatik pro všechny týmy, však s rally jako takovou nekončí.

Pirelli

Pirelli se do mistrovství světa zapojila již od jeho založení v roce 1973, v letech 2008-2010 byla exkluzivním dodavatelem pro všechny tovární týmy, kdy v rámci tohoto kontraktu podporovala talentované mladíky prostřednictvím Pirelli Star Drivers. Do mistrovství světa v rally se vrátila od sezóny 2014, pouze však na tři roky. V nadcházející sezóně již nebude oficiálně zaregistrovanou značkou, kde tak zůstanou pouze Michelin a Dmack.

„Rallysport je druh motoristického sportu, pro který jsme zanícení a budeme jej i nadále podporovat. Ale rozhodli jsme se, že nebudeme homologovat nové pneumatiky pro WRC, které budou s nástupem nových speciálů potřeba. Raději se budeme koncentrovat na zbývajících 300 šampionátů po celém světě, kde máme spoustu zákazníků,“ řekl šéf Pirelli Motorsport Paul Hembery.

Ten zároveň potvrdil, že bude pokračovat podpora juniorského evropského šampionátu. „Ten přesně sedí naší filozofii, kdy se snažíme podporovat kariéry mladých jezdců a dávat jim šance na jejich rozvoj. Většina mladých jezdců začíná kariéry v národních šampionátech, proto budeme také pokračovat v podpoře a nabízení nejnovějších produktů do národních šampionátů po celém světě,“ dodal Hembery.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist