www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2016

Sébastien Ogier se dohodl s M-Sportem

12. prosince 2016 • 22:20

Šestitýdenní období spekulací je konečně u konce. I přes spoustu zaručených zpráv, teprve dnes podepsal Sébastien Ogier smlouvu na nadcházející sezónu. Představí se s Fordem Fiesta RS WRC, týmového kolegu mu bude dělat Ott Tänak.

Sébastien Ogier - Rally Australia 2016

Čtyřnásobný mistr světa si vyzkoušel nový speciál již v minulém měsíci, téměř až do poslední chvíle ale nechával otevřenou možnost startů s Polem Gti WRC v barvách privátního týmu. Dnes padlo definitivní rozhodnutí. „V příští sezóně nás čeká spousta nových věcí, ale už se na to hodně těším. Máme novou generací vozů WRC i nový tým. Bude to hodně zajímavé,“ řekl Sébastien Ogier, který společně se svým spolujezdcem Julienem Ingrassiou podepsal jednotelou smlouvu.

Dvojkou týmu bude Ott Tänak, který v letošní sezóně startoval s Fiestou RS WRC v barvách týmu DMack. I u něj však nastává změna, spolujezdcem bude Martin Järveoja, který nahradí Raigo Möldera. Budoucnost Erica Camilliho, který má s M-Sportem smlouvu i na příští rok, zatím nebyla poodhalena.

„Pojedeme na Rallye Monte Carlo s číslem jedna na dveřích nové Fiesty RS WRC a s nejsilnějším jezdeckým složením, jaké jsme za poslední roky měli. Tvrdě jsme pracovali na tom, aby za nás jeli Sébastien s Julienem a oba věří, že Ford Fiesta RS WRC je auto, které jim může dopomoci k bránění jejich titulu mistrů světa,“ řekl Malcolm Wilson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist