www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství České republiky v rally 2016

Franz Wittmann a Žlutomodrá rally? Ano!

29. ledna 2017 • 18:30

Když se po podpisovém maratonu šampionů z Barumky za posledním z nich, Raimundem Baumschlagerem, v listopadu loňského roku obrazně zavřely dveře tiskárny, měl nastat obyčejný, mravenčí prací autorů naplněný klid, spočívající v přípravě celé knihy k tisku. Původní plány ovšem i řízením osudu vzaly za své...

Již dávno před vznikem kroniky Barumky jsem velmi stál o to, aby v rámci limitované série přidal svůj podpis i její vítěz z let 1988 a 1989 Franz Wittmann z Rakouska. Několikanásobný mistr své země a také vítěz soutěže mistrovství světa - Rally Nový Zéland 1987 sice po čase na mé výzvy reagoval, ale k dohodě a realizaci podpisů nedošlo. Až do dnešního dne.

Franz Wittmann, foto: B.ChaloupkaFranz Wittmann - Toyota Celica, foto: M.Polach

K radosti všech fanoušků a budoucích čtenářů se limitovaná edice Žlutomodré rally právě dnes odpoledne rozrostla na 9 podepisujících vítězů Barum rally, kteří v součtu představují 20, tedy téměř polovinu, vyhraných ročníků!

„Mám ve vaší zemi dodnes hodně fanoušků, proto jsem rád, že vznikající knihu o Barumce mohu podepsat i já. Nápad pomoci dětem je super,“ řekl po své směně s podpisy Franz Wittmann, kterého doprovázel jeho syn, Franz. Více informací naleznete na www.peopleforrally.cz nebo na facebooku @yellowbluerally.

Dan Porazil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist