www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství České republiky v rally 2016

Franz Wittmann a Žlutomodrá rally? Ano!

foto

29. ledna 2017 • 18:30

Když se po podpisovém maratonu šampionů z Barumky za posledním z nich, Raimundem Baumschlagerem, v listopadu loňského roku obrazně zavřely dveře tiskárny, měl nastat obyčejný, mravenčí prací autorů naplněný klid, spočívající v přípravě celé knihy k tisku.

žádný příspěvek celý článek »

Bratři Szejové o sezóně 2016

foto

24. ledna 2017 • 09:00

Nový rok 2017 již sice odstartoval, ale dovolte nám se ještě očima Jaroslawa Szeji ohlédnout za tím minulým. Pro náš tým to byl druhý rok, kdy jsme se účastnili Mistrovství České republiky, zároveň druhý rok za volantem produkčního vozu Subaru Impreza.

žádný příspěvek celý článek »

Adam Březík: Na Barum rally se mi splnil klukovský sen

foto

27. prosince 2016 • 11:00

Dvacetiletý Adam Březík jde pevně ve stopách svého otce. Na rodinné duely již došlo a zatím vždy vyhrála zkušenost. Lukovský jezdec si postupně plní sny, tím posledním byl start na zlínské soutěži. Jeho dojmy z letošní sezony najdete v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Stejskal jun. – z Loganu do reprezentace

foto

23. prosince 2016 • 19:00

Známé pořekadlo o jablku, které nepadá daleko od stromu, přesně pasuje i na Václava Stejskala juniora. Vzor a učitele našel syn v tátovi a první krůčky v rally absolvoval junior v Dacii Logan. Své úspěšné tažení napříč automobilovými soutěžemi dotáhl k mistrovským titulům a zařazení do reprezentace ČR.

příspěvků: 1 celý článek »

Video Best of JNK 2016

foto

23. prosince 2016 • 16:00

Tvůrci ze zlínského studia JNK připravili pro fanoušky automobilových soutěží vánoční dárek - zhruba desetiminutový sestřih nejpodařenějších záběrů, které se jim podařilo natočit podél tratí rychlostních zkoušek v průběhu letošní sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

Matěj Kamenec: Sezonu 2017 bych rád odjel v R2

foto

23. prosince 2016 • 12:00

Valašská posádka ze Zubří se ve světě české rally pohybuje teprve druhou sezonu, ale na své konto si již připsala velký výsledek. Po 3. místě v Opel Adam cupu z loňského roku mladí „ogaři“ letos přitvrdili a po krásných soubojích s Jerzym Tomasczcykem si došli pro celkové vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Pohoda ve vinicích nakopla Pešla k životní sezoně a bronzu v MČR

foto

23. prosince 2016 • 11:00

Přestože to tak po úvodních dvou závodech tak úplně nevypadalo, nakonec sezona 2016 posádky JP Motorsport teamu ve složení Jaroslav Pešl – Roman Pešek skončila velkým úspěchem a nejlepším celkovým umístěním kariéry. Oba Valaši, kteří již tradičně sedlají vůz Mitsubishi Lancer EVO IX, totiž v Mistrovství České republiky v rally vybojovali celkové skvělé třetí místo ve své třídě 3 produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Dunovský - po 13. letech spolu s tátou v autě

foto

21. prosince 2016 • 08:45

O třiatřicetiletém Václavu Dunovském se klidně může říci, že patří k legendám české rally. Na své pomyslné pažbě má spoustu zářezů v podobě vítězství či mistrovských titulů ve třídách, vítězství ve dvoukolkách i starty s vozem tehdejší TOP třídy – S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Rallyové zážitky s Barum Czech Rally Zlín nyní i v zimě!

foto

10. prosince 2016 • 08:00

Už třetí sezonu je nedílnou součástí Barum Czech Rally Zlín zážitkový program, který fanouškům automobilových soutěží nabízí řadu forem, jak si populární barumku okořenit. A protože zájem o tento program neutuchává, rozhodli se zlínští pořadatelé v tomto směru program rozšířit o jeho zimní variantu.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněny kalendáře českých soutěží v roce 2017

foto

9. prosince 2016 • 02:00

Dnes byly zveřejněny předběžné kalendáře Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallysprint série, Poháru 2+ i Mistrovství České republiky historických automobilů pro nadcházející sezónu 2017.

žádný příspěvek celý článek »

Spolujezdecká osobnost z 'Podještědí' – Pepa Král

foto

7. prosince 2016 • 13:00

Jako je Raimund Baumschlager nebo Hermann Gassner nazývaný 'multišampionem', Pepa Král může být nazývaný 'multispolujezdcem'. Za svou dlouholetou kariéru odstartoval do více jak 230 soutěží a usedl na sedadlo spolujezdce (i když třeba jen na jednu soutěž) k téměř třiceti rallyovým jezdcům. První soutěže si připsal na své konto již ve druhé polovině osmdesátých let. Jen v letošní sezóně 'odnavigoval' třináct soutěží a ještě ho nějaká čeká.

příspěvků: 1 celý článek »

Miroslav Kadlec - vítězství ve třídě 9 spadlo do Zlína

foto

7. prosince 2016 • 08:00

Asi jeden z nejvěrnějších vůči technice je u nás zlínský Miroslav Kadlec. Od první soutěže v roce 2010 až po letošní Barumku neusedl pětačtyřicetiletý jezdec do jiného vozu než Honda Civic. Pro nadcházející Mikuláš rally ovšem chystá příjemné překvapení.

žádný příspěvek celý článek »

Mikulášská soutěž s Barum Czech Rally Zlín!

foto

6. prosince 2016 • 10:00

S blížícími se Vánocemi připravila opět Barum Czech Rally Zlín, jejímž partnerem je agentura CzechTourism, soutěž pro všechny fanoušky rallysportu. Ve hře je řada atraktivních cen spojených s populární barumkou, které mohou posloužit jako zajímavé vánoční dárky.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s novým prezidentem Autokubu ČR

foto

5. prosince 2016 • 18:00

Dnes večer, tj. v pondělí 5. prosince 2016 představil nový prezident Autokubu České republiky Jan Šťovíček plány a vize, vedoucí k posílení pozice AČR tak, aby se Autoklub co nejrychleji transformoval na otevřenou organizaci, sloužící všem motoristům k obhajování jejich zájmů.

žádný příspěvek celý článek »

EuroOil-invelt team na Setkání mistrů představil senzační změny

foto

21. listopadu 2016 • 15:30

Václav Pech jun. a jeho EuroOil-invelt team si nemůžou na nudu stěžovat. Po velmi úspěšné éře se soutěžním speciálem MINI RRC korunované ziskem dalšího titulu mistra České republiky v rally, následovala roční etapa s diváky milovaným Porsche 911 GT3, které Václav Pech jun.celý rok učil jezdit a to ne zcela bez úspěchu.

příspěvků: 11 celý článek »

toplist