www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

TrueCam MČR v rally 2017

Nový český pohár pro posádky s vozem Peugeot 208 R2

30. ledna 2017 • 12:00

V Mistrovství ČR v rally se letos poprvé představí nový pohár pro vozy Peugeot 208 kategorie R2, a to pod názvem Peugeot Total Trophy 2017. Jeho promotérem bude Gekon Racing, hlavními partnery budou značka Peugeot v ČR a společnost Total ČR.

Peugeot Sport ČR, Total ČR a Gekon Racing spojily své zkušenosti a prostředky k vytvoření společného projektu – Peugeot Total Trophy 2017. Gekon Racing,oficiální distributor závodních náhradních dílů i přestavbových kitů Peugeot a zkušený organizátor poháru se sedmiletou tradicí Citroën Racing Trophy, bude zastávat roli promotéra. Peugeot a Total – z hlediska motoristického sportu nerozlučná dvojice – budou zajišťovat materiální podporu a marketingovou propagaci poháru.

Peugeot Total Trophy 2017 se jako nový projekt v českém motoristickém sportu představí v druhé polovině března. Zaměří se na pět soutěží v rámci MČR.

KalendářPeugeot Total Trophy 2017
24. - 26. 3.Valašská Rallye
19. - 20. 5.Rallye Český Krumlov
16. - 17. 6.Agrotec Petronas Rally Hustopeče
01. - 02. 7.Rally Bohemia
25. - 27. 8.Barum Czech Rally Zlín

Soutěžní pohár bude otevřen klientsky oblíbeným vozům Peugeot 208 R2. Loni se v českých rallyových soutěžích fanoušci pravidelně setkávali s desítkou těchto vozů, které se staraly o napínavé souboje v rámci třídy 6. Z tohoto hlediska byla tato třída divácky velice atraktivní. Posádky s vozy Peugeot 208 R2 tvořily významnou část startovního pole na všech soutěžích loňského MČR s prvními příčkami ve třídě v podání pilotů Václava Dunovského a Filipa Mareše.

Startovné pro zájemce o pohár bude činit 1200 eur bez DPH. „V ceně startovného je zahrnut packet oblečení pro jezdce i spolujezdce, mediální prezentace účastníků, pohárové VIP zázemí, vybrané roční předplatné zdarma od Bauer media, výhodnější ceny na pneu Pirelli a další bonusové výhody našich partnerů. Samozřejmě nejdůležitějším aspektem je po zaplacení startovného možnost bojovat o lákavé finanční prémiev poháru Peugeot Total Trophy i možnost se přihlásit a vyjet si další finanční odměny v poháru Pirelli,“ upřesňuje promotér poháru Tomáš Pletka.

Konečné umístění, tř. 6Cílová prémie + odměny
1. místo1000 eur + autokosmetika Sonax
2. místo800 eur + olej Total
3. místo500 eur + reklamní předměty Peugeot
4. místošek na náhradní díly v hodnotě 250 eur

Hlavní cena Peugeot Total Trophy 2017: voucher na 5000 eur k nákupu náhradních dílů Peugeot.Odměny za umístění budou předány po každém závodě.

„Peugeot Total Trophy vyjadřuje ideu divize Peugeot Sport – podporovatjezdce, ale zdůrazňuje také dlouholeté spojení značek Peugeot a Total v motoristickém sportu. Těší mě, že se nám tento projekt podařilo spustit, protože kromě posádek by měl podporovat také image naší značky a prodej vozu Peugeot 208 R2 a dalších závodních produktů. Věříme, že pohár bude obohacením české rallyové scény a že přiláká k naší značce další posádky. Osobně se těším na nadcházející rallyovou sezónu, protože už teď to vypadá, že konkurence ve třídě 6 bude velice zajímavá,“ komentuje nový soutěžní pohár Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

„Podobně jako Peugeot také Total hraje ve světě motorsportu integrální roli a společně sdílí nadšení a vášeň pro závody. Total ČR je aktivním partnerem i několika motoristických eventů v Čechách a na Slovensku. Společně s naším historickým partnerem Peugeot Sport ČR jsme se rozhodli pro realizaci tohoto speciálního projektu, obzvláště po velkém vítězství v Dakaru. Je to pro nás příležitost, jak předvést kvalitu a výkon našich produktů na místním trhu,“ říká Lukasz Semeniuk, nový generální ředitel Total Central Europe HUB.

Podrobnosti o poháru najdete na internetových stránkách www.gekonracing.cz a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/Gekon-Racing-sro-168494039868208/

Společnost Gekon Racing nabízí zájemcům o účast v Peugeot Total Trophy 2017 možnost financování koupě závodního vozu Peugeot 208 R2 od společnosti ČSOB leasing, včetně havarijního pojištění.

Kompletní předpisy Peugeot Total Trophy

Radka Matthey
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist