www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2017

Legendární stroj oslavuje svůj monacký double z roku 1977

31. ledna 2017 • 08:00

Škoda 130 RS budí na jubilejním dvacátém ročníku Rallye Monte-Carlo Historique velkou pozornost přihlížejících fanoušků. Porsche z Východu pilotované jednou z nejmladších posádek v nabitém startovním poli stoupá s přibývajícími kilometry měřených testů pořadím. Před závěrečnými dvěma etapami, které se odehrají během úterý a noci na středu v okolí Monackého knížectví,patří Karlu Machovi s Janem Bláhou průběžné 124. místo.

Dominique Laurent a Karel Mach - Jan Bláha (Škoda 130 RS) - Rallye Monte Carlo Historique 2017

„Pokud zdraví dovolí, čeká nás tady minimálně třicet dalších ročníků,“ naráží jezdec Karel Mach (48) na věkový průměr většiny účastníků historického Monte Carla, podniku nazvaného druhým členem bělovlasé posádky z jihu Čech Honzou Bláhou (52) příznačně „Rallye šedivých hlav“.

Stoletá posádka ČK motorsportu nahlédla v pondělní etapě vedoucí kolem francouzského města Valence do první stovky, jízda na tři válce během jednoho z testů a nepříliš povedený závěr na poslední zkoušce srazily Macha s Bláhou o několik míst dozadu.

Největší nepříjemností druhé etapy byla událost, která se odehrála v Lamastre doprovodnému týmu. Během hledání náhradních svíček skončilo celé plato vajec místo na pánvičce uprostřed asfaltové plochy tamního autobusového nádraží. Náladu ale všem spravila přítomnost a upřímná podpora francouzského kamaráda Dominique Laurenta.

Velké finále XX. Rallye Monte-Carlo Historique 2017 obstará etapa z Valence do Monaka a zejména Noc dlouhých ohňů na věhlasných testech Lucéram a Col de Turini.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist