www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2017

Opel představil sestavu do JERC 2017

6. února 2017 • 22:00

Tovární tým Opel Motorsport bude i v nadcházející sezóně startovat v rámci juniorského evropského šampionátu. Dnes představil trojici jezdců, která bude německou značku reprezentovat ve speciálech Opel Adam R2.

Chris Ingram

Poprvé po dlouhé době nebude v týmu jediný německý jezdec. Úřadující juniorský evropský šampion Marijan Griebel přestupuje do vyšší kategorie a pojede s vozem kategorie R5, jeho loňský týmový kolega Julius Tannert byl z týmu vyhozen a pojede JWRC.

Naopak, v týmu bude pokračovat loňský vicemistr Chris Ingram, který se pokusí počtvrté v řadě zaútočit na titul juniorského mistra Evropy. Druhým jezdcem bývá tradičně vítěz německého Opel Adam Cupu. Po Emilu Bergkvistovi a Juliusovi Tannertovi tak bude nováčkem v továrním týmu Opel dvaadvacetiletý Fin Jari Huttunen.

Třetím členem týmu pak bude úplný nováček. Devatenáctiletou Italku Tamara Molinaro, kterou podporují v její kariéře Red Bull a Pirelli, usedne do třetího vozu s cílem získat co nejvíce zkušeností v rozvíjející se kariéře. Její spolujezdkyní bude Ursula Mayrhofer.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist