www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2017

Sport Racing Technologies bude pokračovat v mistrovství Evropy

8. února 2017 • 15:00

Lotyšský tým Sport Racing Technologies budou i v letošním roce pokračovat v rámci mistrovství Evropy. Tým by se měl zúčastnit všech osmi podniků naplánovaných na letošní sezónu, a to až se třemi vozy Škoda Fabia R5.

Sport Racing Technologies - Rally Estonia 2016

Jedničkou týmu bude devatenáctiletý Nikolay Gryazin, který se v loňském roce zúčastnil juniorského evropského šampionátu, kde patřil k nejrychlejším, bohužel však také k nejvíce chybujícím. Ten se představí na všech osmi soutěžích mistrovství Evropy.

Jeho týmovým kolegou bude Raul Jeets, který se stájí SRT startoval již v minulém roce. Obdobně by se měl i letos objevit na vybraných soutěžích ME. Třetím do party je ten vloni nejrychlejší - Ralfs Sirmacis. Vítěz loňské Rally Acropolis a Rally Liepaja by se měl soustředit na starty v ERC Junior U28, ale zatím nemá pokrytý kompletní rozpočet. Zatím jsou potvrzené starty jen na úvodním podniku na Azorech a také na závěr v domácím Lotyšsku.

„Jsem velice potěšený, že budeme pokračovat v mistrovství Evropy. Tento seriál je ideální platformou pro náš tým ukázat a využít získané zkušenosti a úspěchy v roce 2016 to jen dokazují,“ řekl team manager Sport Racing Technologies Joe Labuckas.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.02.2017 22:09
krb
když vidím jméno Gryazin , musím vznést dotaz - co Vasilij? kde je mu konec naposledy jsem o něm četl na fóru když měl havarii v civilním Evu
12.02.2017 17:19
Pluto - moderátor
Poprvé se do závodního auta vrátil vloni v květnu (odkaz na forum.autosport.cz pak jel i další vybrané závody, třeba i Rally Liepaja. Zdravotně se dostal hodně daleko, ale noha pořád ještě není stoprocentní a dlouhé soutěže jsou pro něj hodně náročné. I proto v letošní sezóně pojede rallycross v rámci MS v kategorii RX Lite.
toplist